Anlık Bildirim

Çin gaza bastı: Bellek teknolojileri girişimine 5.4 milyar dolar yatırım

ABD’ye karşı yonga teknolojilerinde bir adım önde olmak isteyen Çin, yeni teknoloji geliştiren girişimleri adeta paraya boğuyor. Bu hafta yeni bir yatırım 5.4 milyar dolar yatırım aldı. 
Çin Tam Boyutta Gör
Yonga teknolojilerinde önce bağımsızlık sonra liderlik hedefleyen Çin, ağır ambargolara rağmen adım adım hedeflerine doğru gidiyor. Hem yonga tasarımı hem de döküm tarafında Çin zincirlerini kırmış durumda.

Çin’in yeni bellek tasarımcıları

Hükümetin yonga teknolojisi geliştirme konusunda kesenin ağzını açması yeni oyunculara da alan sağlıyor. 2021 yılında kurulan Changxin Xinqiao Memory Technologies bellek tasarımcısı eşine az rastlanır bir yatırım aldı.

Girişim çıktığı yatırım turunda çoğu devlet destekli olan yatırımcılardan toplamda 5.4 milyar dolar yatırım aldı. 2 yıllık bir girişim için çok yüksek olan bu rakam Çin’in ihtiyacı olan gelişmiş bellek ürünlerinin ortaya çıkarılmasını sağlayacak.

Çin hükümeti yoğun bir şekilde yonga girişimlerini desteklemeye devam ediyor. Bünyesinde 45 milyar dolar barındıran Çin Entegre Devre Yatırım Fonu, kara listedeki Yangtzee Memory gibi önemli girişimlere destek sağlamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim