Anlık Bildirim

Sony'den kötü haber: Çip ve sevkiyat sorunu sebebiyle PS5 üretimi sıkıntı yaşıyor

Bloomberg'in yaptığı son haberlere göre çip krizi ve sevkiyat sorunları sebebiyle PlayStation 5'in üretimi sıkıntı yaşıyor. Hedeflere ulaşılamayabilir.          

Çip ve sevkiyat sorunu sebebiyle PS5 üretimi yavaşladı Tam Boyutta Gör

PlayStation 5'in çıkışının üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmiş durumda ve hala stok sorunları çözülmüş değil. Bloomberg'ten gelen son bilgilere göre de işler biraz daha sıkıntılı bir hale geliyor.

Sony PS5 Hedeflerine Ulaşamayabilir

Geçtiğimiz saatlerde Bloomberg'in paylaştığı rapora göre PlayStation 5 üretiminde bazı sorunlar yaşanıyor. Bu yüzden de Sony, PS5 satışlarındaki hedeflerine ulaşamayabilir hatta birçok kişinin beklediğinin aksine PlayStation 4'ün ilk yıl satış rekorunu geçemeyebilir. Bu sorunun sebebi ise yine tahmin edebileceğiniz gibi çip krizi ve sevkiyat problemleri.

Sony ayrıca PS5'in satışı için yaptığı 16 milyon satış tahminini de 15 milyona düşürdü. Geçtiğimiz saatlerde de bildiğiniz gibi hemen hemen benzer bir sebeple Steam Deck'in çıkış tarihi de ertelenmişti. Bu tarz haberlerin Noel döneminde gelmesi de işleri iyice tatsız bir hale getiriyor. Bu stok sıkıntısı ülkemize de daha uzun bir süre kolayca stok bulamama olarak yansıyacaktır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim