Anlık Bildirim

Clubhouse saldırısında 3.8 milyar telefon numarası açığa çıktı

Clubhouse veri tabanlarına sızan saldırganlar 3.8 milyar telefon numarasını elde etmeyi başarmış. Evet yanlış duymadınız dünyanın neredeyse yarısının telefonu numarası sızdırılmış.

Clubhouse siber saldırısı Tam Boyutta Gör

Kısa süre önce davetiye sistemini sona erdirerek doğrudan kabul sistemine başlayan çiçeği burnunda sosyal ağ Clubhouse belki de son dönemin en büyük siber saldırısına maruz kalmış durumda. 

Clubhouse saldırısında dikkat çeken detay

İnternet dünyasında gün geçmiyor ki yeni bir siber saldırı duymayalım. Organizasyonlara yapılan bu saldırılar haliyle milyonlarca veya milyarlarca kullanıcının verileri ortalığa saçıyor. Clubhouse saldırısı ise kolay kolay unutulmayacak gibi. 

Kısa süre önce paylaşılan bilgilere göre Clubhouse veritabanından 3.8 milyar civarında telefon numarası çalınmış. Bunlar arasında mobil, sabit ve kurumsal telefon numaraları da yer alıyor. Clubhouse elbette bu kadar üyeye sahip değil ancak bir kişi telefon numarası ile üye olduktan sonra rehberindeki diğer numaraları üye olmasa da tarayarak veri tabanına ekliyor. İşin ilginç tarafı bunları puanlıyor ve ne kadar Clubhouse üyesinin rehberindeyse puanı o kadar yükseliyor. Bu sistemin pek çok sosyal medya ağı tarafından uygulandığı belirtiliyor. 

Veri tabanını çalan kişi 4 Eylül tarihinde bir açık arttırma yapacak. Sızıntı paketinin çok özel olduğunu ve Google’ın 23. kuruluş yıl dönümüne denk geldiğini belirtiyor. İspat açısından da Japonya’ya ait 83 milyon telefon numarası içeren bir paketi indirmeye sunmuş. Büyük bir skandala yol açacak sızıntı için henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8062 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, clubhouse hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim