Anlık Bildirim

Crypto.com platformuna saldırı şüphesi

En önemli kripto para borsalarından Crypto.com sabah saatlerinde saldırıya uğradı. Saldırganların cüzdanlardan ilk belirlemelere göre 20ETH dışarı çıkardığı tahmin ediliyor.

Crypto.com

Geçen yıl kripto para platformlarına saldırarak milyarlarca dolarlık zarara sebep olan siber saldırganlar 2022 yılına da hızlı başladı. Lympo NFT platformunun soyulmasının ardından şimdi de Crypto.com platformu sıkıntıda. 

Crypto.com hacklendi mi?

Crypto.com hacim açısından dördüncü büyük borsa ve puan açısından da ilk onda yer alıyor. 320 işlem çiftinin yer aldığı borsa sabah erken saatlerde tüm çekim işlemlerini askıya aldı ve şüpheli hareketler sebebi ile inceleme başlattı. 

Dogecoin kurucusu Billy Markus tarafından Ethereum ağında tespit edilen hareketlilik 2-5ETH arasında para transferlerini kapsıyor. Saldırgan belirli bir saat aralığında dışarıya ETH transferi yapmış ve bunları bir cüzdanda toplamış. 

Saldırganın ne kadar para aktardığı bilinmiyor ancak bulunan blok zincir hareketleri toplamda 20ETH yani 70 bin dolar civarında bir meblağa denk geliyor. Bunun haricinde başka transferler oldu mu bilinmiyor ancak bir kullanıcı hesabından 4.28ETH çalındığını bildirmiş. Üstelik 2 aşamalı doğrulama da aşılmış. Henüz saldırı nasıl yapıldı bir bilgi yok. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim