ABD’nin Çin tarafına casusluk yaptığı iddiasıyla Huawei’ye uyguladığı ambargo giderek kötüleşiyor. Sadece ABD firmaları değil ABD ekipmanları kullanan yabancı firmaları da Huawei ile iş birliğinden men etmesi işleri zorlaştırıyor.
Yeni perde açılıyor
Ambargo ile birlikte Huawei’nin Kirin yonga setlerini TSMC’ye ürettirme imkanı kalmamıştı. Çinli dökümcü SMIC’in de ambargo listesine eklenmesi ihtimali doğunca 14nm sonrasında kendi ülkesinde dahi dökümcü bulamama sorunu ortaya çıktı.
İlginizi Çekebilir
Ayrıca Bkz. "Galaxy Z Fold 2 resmiyet kazandı: İşte detaylar!"
Huawei kısa vadede MediaTek veya Samsung gibi rakiplerinden tedarik yaparak en azından kendi döküm tesisini kurmayı veya SMIC’in bir şekilde gelişmesini sağlamayı planlıyordu. Ne var ki bu da olmayacak.
Gelen bilgilere göre Samsung, LG ve SK Hynix firmaları Huawei’ye yonga tedariğini durduruyor. Bunun içerisinde işlemci, bellek, ekran sürücüsü gibi pek çok tür dahil. Ekran sürücüsü kısıtlanınca haliyle panel tedariği yapmanın da bir anlamı kalmıyor.
Adeta dört bir tarafı sarılan Huawei’nin tek çaresi yine Çin. Ekran üretimi konusunda Çinli BOE ve Visionox gibi firmalar imdadına koşacak ancak işlemci konusu sıkıntı oluşturacak gibi duruyor. Huawei’nin 2021 yılında sadece 50 milyon telefon satabileceği gündeme gelmişti.
https://www.gizmochina.com/2020/09/09/samsung-lg-sk-hynix-stops-huawei-supply/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Hatirlayin bizede IHA ucaklari satmamislardi, sonra kendimiz urettik, hem paramiz cebimizde kaldi hemde bu teknolojinin sahibi ve saticisi olduk. Suriyede ve Libyada bu ucaklar cok isimizi gordu.
Huawei bir sekilde dahada cok gelismemesi ve el altinda tutmak icin bu kadar izole etmemeli. Yoksa her isi kendileri yapabilen bir sirket haline gelirlerse dahada buyurler. Bu cezalar onlara sadece birkac yil zaman kaybettirir, toparlandiginda ise hem Androidin hemde diger firmalarin karsisina yikici bir gucle dikilir.
Biri kanser turizminden para kazanmayı kafaya koymuş, diğeri pandeminin aşısını ilk ben buldum demek için en önemli testleri atlayıp piyasaya sürme derdinde. Ortak noktaları umut tacirliği yapıp devletin kasasını doldurmak. Rusya, Çin, Küba, İran gibi ülkelerden bugüne kadar insanlığa en ufak katkı gelmedi gelmeyecekte. Stalin, Çernobil, Salgın hastalıklar, doğa katliamı, hava kirliliği, ozon tabakasının canına okuma, kanser turizmi yaratıp umut tacirliği yapma, mollalar, şeriat, kadınlara eziyet, yam yam gibi beslenmeleri sonucu ıslak hayvan pazarlarına talep ve insanlarda tutunacak virüslere sebep olmaları, kendi halkını ucuz iş gücü yaparak köleleştirme ve dünyadaki ticari rekabetin canına okuma, tedbirsiz rezil bir sanayileşme ile dünyanın en çok çöpünü ve gaz salınımı üretme, vs.
Rusya, Çin, Küba, İran gibi ülkelerin kendi halkına, insanlığa ve gezegenimize verdiği zarar saymakla bitmez. Bu tür ülkeler diktatörlükle yönetildiği için kendi halklarının gözünün yaşına bakmıyor, diğer milletlerin gözünün yaşına mı bakacaklar.
Covid-19 ile ilgili herkeste %100 işe yarayacak bir aşı ve özellikle yan etkisi olmayan bir aşıyı yakın zamanda beklemeyin. Çocukluğumuzda olduğumuz bir çok aşı, geçtiğimiz yüz yılın başından bugünlere kadar nice filtrelerden nice güncellemelerden geçerek sorunsuz ve yan etkisiz hale geldi. Geçtiğimiz yüz yılın başında çıkan bir çok salgın için üretilen aşıların ilk versiyonları da korkunç yan etkiler bıraktı ama yarım asır boyunca geri dönüşler ile güncellenerek tehlike arz etmeyecek hale geldiler. Aşı vurdurmamak aptallıktır. Aşı karşıtlarından nefret ediyorum ama bir aşı çıkar çıkmaz vurdurmakta aynı derece aptallıktır. Kronik hastalığı olanlar ve sağlık çalışanlarını ayrı tutuyorum. Onların fazla seçeneği yok. Sosyal bir hayatları varsa acil aşılanmaları gerekiyor veya eve kapanıp mevcut aşıların 4-5 yıl yan etki testlerinden geçmesini bekleyecekler.
Rusya, Çin, Küba, İran gibi kendi halkına bile eziyet eden yalancı, gaddar ülkelerin ürettiği ürünlerden kesinlikle uzak durun. Hele ki söz konusu sağlığı ilgilendiren bir ürünse !
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
3735 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
huawei, samsung ve