Anlık Bildirim

DARPA, Nikola Tesla'nın hayalini gerçeğe dönüştürüyor: Küresel kablosuz enerji!

DARPA, dünya çapındaki ABD kuvvetlerine neredeyse kesintisiz güç kaynağı sağlamak için küresel kablosuz enerji aktarım ağı üzerinde çalışıyor. Bu, Nikola Tesla'nın en büyük hayali konumunda.
DARPA, Nikola Tesla'nın hayalini gerçeğe dönüştürüyor Tam Boyutta Gör
DARPA, dünya çapındaki ABD askeri üslerine neredeyse kesintisiz güç sağlamak için kablosuz enerji aktarım altyapısı oluşturmayı planlıyor. Popular Mechanics tarafından bildirildiği üzere plan, elektriği gezegenin etrafında dolaştırmak için lazer teknolojisinden faydalanacak.

Nikola Tesla'nın 100 yılı aşkın bir süre önce hayalini kurduğu ve başarılı olması halinde POWER ("Persistent Optical Wireless Energy Relay") olarak adlandırılan bu teknoloji, ABD ordusunun dizel gibi sıvı yakıtlara ve düşman güçleri tarafından engellenebilen ya da sabote edilebilen hassas elektrik hatlarına olan bağımlılığı kaldıracak.

Tesla'nın hayali gerçek oluyor

DARPA, Nikola Tesla'nın hayalini gerçeğe dönüştürüyor Tam Boyutta Gör
Popular Mechanics'e özel bir röportaj veren ABD askeri yetkilisi Albay Paul Calhoun, "Her şeyden önce çevre değişti ve askeri operasyonlar için daha dayanıklı enerji taşıma yöntemlerine duyulan ihtiyaç had safhada" dedi. Zira ABD’nin askeri tesisleri dünya üzerinde çeşitli noktalara dağılmış durumda ve bu üstlerin enerji ihtiyacı giderek artıyor. Artan enerji ihtiyacını karşılamak ise çoğu durumda kolay olmuyor. Albay Calhoun, "Teknoloji tarafında, yüksek enerjili lazerler, dalga önü algılama, uyarlanabilir optikler, yüksek irtifa elektrikli hava platformları, güvenlik kilitleri ve dar bant aralığına ayarlanmış yüksek verimli fotovoltaiklerde önemli ilerlemeler kaydedildi" ifadelerini kullanıyor.

DARPA, Nikola Tesla'nın hayalini gerçeğe dönüştürüyor
Calhoun, POWER projesini optik enerji ışınlama programı olarak nitelendiriyor. DARPA, POWER projesi ile enerjiyi atmosferin üst kısmında minimum enerji kaybıyla lazerler aracılığıyla iletmeyi hedefliyor. Şimdilik bu projenin aşması gereken en önemli faktör enerji dönüşümündeki verimliliği sağlayabilmek. DARPA etkili röleler geliştirerek dönüşümde devrim fırsatı kolluyor. Uzun ömürlü uydular ve dronlar aracılığıyla lazer enerjisinin ABD üstlerine iletilmesi hedefleniyor.

DARPA diğer tüm projelerinde olduğu gibi POWER projesinin teoride uygulanabilirliğini gösterecek. Teorik olarak kanıtlanan proje sonrasında diğer ilgili kuruluşlara devredilecek. Buna ek olarak, POWER'ın ulaşımı zor kırsal kesimlere, araştırma tesislerine ve diğer bölgelere enerji sağlamak gibi ticari alanda ciddi faydaları olabilir.

Kaynakça https://interestingengineering.com/innovation/darpa-laser-power-transfer https://www.darpa.mil/news-events/2022-10-05b Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15900 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
darpa, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim