Anlık Bildirim

Dimensity 9000, Android dünyasının kralı

Dimensity 9000 yonga seti aynı mimari yapıya sahip rakip Android yongalar ile girdiği benchmark testlerinden galip ayrılıyor. Sadece Apple A15 yonga setinden geride kalıyor. 

Dimensity 9000 Tam Boyutta Gör

Helio X yonga seti ile yaşadığı hayal kırıklığı sonrasında amiral gemi sınıfından elini eteğini çeken MediaTek’in dönüşü muhteşem oldu. Dimensity 9000 yonga seti benchmark testlerinde Android rakiplerinin tozunu attırıyor. 

Dimensity 9000 test sonuçları nasıl?

4nm sürecinde geliştirilen Dimensity 9000 yonga seti 1 adet Cortex-X2, 3 adet Cortex-A710 ve 4 adet Cortex-A510 çekirdeği barındırıyor. Geekbench 5 testleri aynı yapıya sahip rakiplerine göre performans üstünlüğü olduğunu gösteriyor. 

Testlerde tek çekirdekte 1278 puan, çok çekirdekte 4410 puan alan Dimensity 9000 sadece Apple A15 yonga setinin gerisinde kalıyor. Aynı üretim süreci ve aynı çekirdek yapısı olmasına karşın Snapdragon 8 Gen 1 ve Exynos 2200 yonga setlerinden daha önde. 

Muhtemelen bunun iki sebebi var. Birincisi üretimin TSMC tarafından yapılması. TSMC verimlilik tarafında Samsung’dan daha iyi. Bunu bantlardan çıkan ürünlerde görebiliyoruz. Qualcomm’un da Snapdragon 8 Gen 2 için TSMC ile anlaştığı iddia edilmişti. 

İkinci sebep ise ön bellek miktarlarının daha yüksek tutulması ve MediaTek’in yaptığı optimizasyonlar. Zaten Apple’ın yonga setlerini de öne çıkaran bileşenlerin dizilimi, ön bellek ve diğer optimizasyonlar oluyor. Bu yıl Android tarafında MediaTek ismini çok daha fazla duyacak gibiyiz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3538 kez okundu.
10 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dimensity 9000, mediatek ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim