Anlık Bildirim

Dimensity yonga setleri MediaTek’i uçurdu

2020 yılına Dimensity yonga setleri ile giriş yapan MediaTek; maliyete odaklı akıllı telefon üreticilerinin ilgisini çekince Eylül ayında rekor gelir elde etmeyi başardı.

Dimensity yonga setleri MediaTek’i uçurdu Tam Boyutta Gör

Başarısız Helio X amiral gemisi yonga seti girişiminden sonra stratejisini tamamen değiştiren MediaTek, 5G rüzgarını da arkasına alarak mobil yonga pazarında adeta uçuşa geçti.

Büyük çıkış sürüyor

Büyüyen 5G ilgisini görerek Dimensity yonga setlerini geliştiren ve en alt seviyeden en üst seviyeye kadar ölçeklendiren MediaTek bunun meyvelerini topluyor. Yıl bazında firma büyük bir yükseliş kaydetti.

Yapılan pazar araştırmalarına göre firmanın Eylül ayındaki geliri 1.32 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 61.2 artış yakaladı. Ay bazında ise yüzde 15.7 yükseliş görüldü. Ağustos ayında 1.15 milyar dolar civarında bir gelir elde edilmişti.

Büyük yükseliş 2020 yılında firmanın yüzünü güldürdü. Ocak-Eylül ayları arasındaki 9 aylık dönemde 10 milyar dolara yakın bir gelir bekleniyor ve yükseliş yüzde 24.37 civarında. Yılın üçüncü çeyreğinde ise 4 milyar dolar beklentisi var ve analiz uzmanlarının tahminlerini de aşmış durumda.

Tayvanlı yonga devi bu rakamlarla en iyi 10 global entegre devre firmaları arasına girmeyi başardı. Çinli müşterilerin yanında Huawei, LG, Samsung gibi devler de artık yonga tedariği yapmaya başladı. Bu bakımdan MediaTek’in önü açık.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim