Anlık Bildirim

Donald Trump, hesabını geri almak için Twitter’a dava açtı

ABD’nin eski Başkanı olan Trump, gündemde yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl şiddet destekleyici paylaşımlar yapan Trump’ın hesabı Twitter tarafından engellenmişti. Trump, Twitter'a dava açtı

Donald Trump, Twitter'a dava açtı Tam Boyutta Gör

2016 yılında Başkan seçilen Donald Trump, 4 yıl boyunca dünya gündeminden düşmedi. Özellikle sosyal medyayı kullanarak dünyaya ulaşan Trump, çoğu zaman tartışma konusu oldu. Yıllar boyunca sosyal medyayı kullanarak politik rakiplerini taciz eden, ırkçı ve cinsiyetçi söylemler yapan Trump, özellikle COVID-19 pandemisi ve ABD Başkanlık seçimleri sırasında sahte bilgiler vermesinden dolayı ciddi eleştirilere maruz kaldı. Uzun yıllar Trump’ın yaptığı paylaşımlar yüzünden halk tarafından eleştirilen sosyal medya devleri, Ocak ayında meclis binasına yapılan baskınları desteklediği ve halkı şiddete yönlendirdiği için Donald Trump’ı engelledi.

Trump, sansürlendiğini iddia ediyor

Özellikle Twitter’da aktif olan Donald Trump, hesabının geri açılması için mahkemeye başvurdu. Florida eyaletinde mahkemeye başvuran Trump, hesabının engellenmesinin ABD anayasasının ilk maddesine ve geçtiğimiz yıl Florida eyaleti tarafından imzalanan sosyal medya yasasına karşı olduğunu savunuyor. Trump, yaptığı paylaşımların “yanıltıcı” olarak nitelendirilmesinin ise bir çeşit sansür olduğunu savunuyor. Donald Trump’ın bahsettiği Florida eyaleti tarafından imzalanan sosyal medya yasası ise şuan Federal Hakim tarafından askıya alınmış durumda. Sosyal medya şirketlerinin özgür konuşabilme hakkı olduğunu savunan Hâkim. Temmuz ayında yasayı askıya almıştı. Donald Trump’ın davasının ne zaman sonuçlanacağı belli değil ancak Florida yasasının askıya alınmış olması, Trump'ın kazanma şansını oldukça düşürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim