Anlık Bildirim

DxOMark'a göre OLED ekranlar, LCD'lere göre daha fazla göz yorgunluğuna sebep oluyor

Bağımsız kıyaslama platformu DxOMark, OLED ekranların LCD'lerden daha fazla göz yorgunluğuna neden olduğu konusunda teknik bir makale yayınladı.

DxOMark'a göre OLED ekranlar, LCD'lere göre daha fazla göz yorgunluğuna sebep oluyor Tam Boyutta Gör

DxOMark, cep telefonlarında ekran titremesinin nedenleri ve görüşü olumsuz etkileyip etkilemeyeceği hakkında uzun bir makale yayınladı. DxOMark, OLED ekranların LCD'lerden daha fazla göz yorgunluğuna neden olduğunu iddia ediyor.

Makale, ekranın sürekli açılıp kapanması nedeniyle titremenin meydana geldiğine dikkat çekiyor. Göz bebeği, parlaklıktaki değişikliklere tepki olarak genişliyor ve daralıyor. Sonuç olarak da bu istemsiz fizyolojik tepki, ekrana uzun süre maruz kaldıktan sonra gözlerimizin yorulmasına neden oluyor. Zira sürekli aktif olarak çalışıyorlar.

DxOMark'a göre OLED ekranlar, LCD'lere göre daha fazla göz yorgunluğuna sebep oluyor Tam Boyutta Gör

LCD ve OLED ekranlar titreme etkisine sahip

LCD ve OLED ekranların ışık kaynağının güç modunu kullanarak titreme etkisine sahip oldukları belirlendi, ancak bu durum OLED ekranlarda daha fazla kendini gösteriyor. OLED ekranların frekans aralığı 50-500 Hz, LCD ekranlar için ise bu değer 1000 Hz'den fazla. Araştırmaya göre insan gözünün titreme hassasiyeti 250 Hz civarında devreye giriyor ve bu nedenle de OLED ekranlar sayesinde gözler daha çabuk yoruluyor.

DxOMark ayrıca çeşitli cep telefonu modellerinin yenileme hızlarını ve PWM frekanslarını da listeledi. Bunlar arasında 60 Hz yenileme hızına sahip OLED ekranlı Samsung Galaxy S20 Ultra 5G cep telefonu da bulunuyor. Sadece 241 Hz'lik bir PWM frekansına sahip, bu da kolayca göz yorgunluğuna neden olabilir. Aynı şey Samsung Galaxy S20 Ultra 5G için de geçerli. 144Hz yenileme hızına sahip LCD panelli Xiaomi Mi 10T Pro akıllı telefonun PWM frekansının ise insan gözünün titreme hassasiyetinden çok daha yüksek olan 2360Hz'e ulaştığı belirtilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11048 kez okundu.
17 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dxomark, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim