Anlık Bildirim

e-Devlet'e T.C. kimlik numarası kısıtlama özelliği geldi

Vatandaşlar bilgileri dışında herhangi bir şirkette yetki sahibi veya ortak olmamak için T.C. kimlik no kısıtmala özelliğini kullanabilecek. Peki e-Devlet'te T.C. kimlik no nasıl kısıtlanır?

e-Devlet'te T.C. kimlik no kısıtlama nedir? Nasıl yapılır?

Çalınan veya kaybolan kimlik kartları vatandaşların başına büyük dertler açabiliyor. Kimlik bilgileri çalınan kişinin adına şirket kurulması veya bir şirkete ortak edilmesi bunlardan bazıları.

Vatandaşlar bu tür dolandırıcılık eylemlerinden korunmak için T.C. kimlik numaralarıyla işlem yapılmasını kısıtlayabiliyor. Şimdiye kadar bunun için ticaret sicili müdürlüklerine gidip başvuru yapmak gerekiyordu. Artık T.C. kimlik no kısıtlama özelliği e-Devlet platformuna entegre edildi.

Böyle bir durumda vatandaşların kimlik no ve şifrelerini kullanarak e-Devlet platformuna giriş yapması ve aşağıdaki adımları izlemesi yeterli:

e-Devlet'te T.C. kimlik no kısıtlama nasıl yapılır?

Yeni özelliğin hem kısıtlama yapmak için hem de kısıtlamayı kaldırmak için kullanılabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Bugüne kadar vatandaşlarımız çalıntı, sahte kimlik ve benzeri durumlarda kişilerin iradeleri dışında şirket veya ticari işletmelere ortak/yetkili olarak eklenmelerinin engellenmesi için ticaret sicili müdürlüklerine başvurmakta ve müdürlüklerce MERSİS'teki kimlik numaraları üzerine kısıt konulmaktaydı.

e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlarımıza sunulan yeni hizmetimiz olan 'Şirket veya Ticari İşletmelerde Ortak / Yetkili Olunmasının Engellenmesine Yönelik Kısıtlama İşlemleri' sayesinde kişiler e-Devlet Kapısı üzerinden kimlik numaraları üzerine kısıt koyarak şirket ortağı/işletme sahibi veya bir şirket veya işletmede yetkili olarak eklenmesini engelleyebilecekler. ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
59344 kez okundu.
55 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, e-devlet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim