Anlık Bildirim

E-ticarette iadeyi kolaylaştıracak düzenleme yolda

2022 yılında yapılacak yasal düzenlemelerle e-ticarette müşterilerin iade işlemlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor. Ayrıca güvensiz ürünlerin satışı engellenecek.

E-ticarette iade kolaylaşacak Tam Boyutta Gör

E-ticaret sitelerinde tüketicilerin yaşadığı iade problemlerinin çözülmesi için hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na eklenen karara göre 2022’de e-ticarette iade sürecinin kolaylaştırılması için birtakım düzenlemeler hayata geçirilecek.

İadeler için dijital platform hazırlanacak

Yapılacak düzenlemeler ile e-ticarette güvenin artırılması ve e-ticaret hacminin büyümesi amaçlanıyor. Tüketicilerin yaşadığı uyuşmazlıkların çözümüne yönelik yasal düzenlemeler yapılacak. Tüketicinin bilinçlendirilmesi için materyaller hazırlanacak ve iade sürecine yönelik dijital platform geliştirilecek.

Yurt dışından alınan ürünlerin iadesi kolaylaşacak

Aliexpress, Bangood ve Amazon’un yurt dışı sitelerinden alınan ürünlerde iade süreci sıkıntılı işliyor. Buradaki sürecin kolaylaştırılmasına yönelik teknik düzenlemeler yapılacak. Müşterilerin mağduriyetinin önüne geçilecek.

Ürün güvenliği sağlanacak

Ürünlerin denetiminde yeni bir düzenleme yapılacak. Bozuk, sağlıksız ve sakıncalı ürünlerin denetimi sağlanarak e-ticaret sitelerinde güvensiz ürünlerin satışı engellenecek. İnsan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari güvenliği sağlamayan ürünlerin piyasaya arzı engellenecek.

Tüketicilere yönelik hizmet memnuniyet endeksi oluşturulacak. Belirlenecek üniversite ve araştırma kuruluşları tarafından Türkiye genelinde her yıl yapılacak araştırma ile memnuniyet endeksi oluşturulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9280 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, e-ticaret ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim