Anlık Bildirim

EA, DiRT ve F1 serilerinin yapımcısı Codemasters'ı 1,2 milyar dolara satın aldı

EA, İngiliz oyun stüdyosu Codemasters'ı bünyesine kattı. DiRT, F1 ve GRID serileri bundan sonra EA ürünleri olacak. Codemasters'ın ayrıca Need for Speed'e de el atabileceği belirtiliyor.

EA, DiRT ve F1 serilerinin yapımcısı Codemasters'ı 1,2 milyar dolara satın aldı Tam Boyutta Gör

Yarış oyunlarının efsane stüdyosu Codemasters, Electronic Arts'a satıldı. Bugün yapılan resmi açıklamalara göre pazarlık süreci sona erdi ve EA tam 1,2 milyar dolar karşılığında Codemasters'ı bünyesine kattı. Codemasters bundan sonra bir EA stüdyosu olacak.

EA anlaşmasının aslında büyük bir sürpriz olduğu söylenebilir zira sadece birkaç gün öncesine kadar Codemasters'ın Take-Two'ya satılması bekleniyordu. EA burada hızlı bir şekilde araya girip daha yüksek bir teklifle Take-Two'nun önüne geçmeyi başarmış. Dirt, F1 ve GRID serilerinin popüler yapımcısı bundan sonra artık EA bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek.

Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan EA CEO'su Andrew Wilson,"Sektörümüz büyüyor, yarış kategorisi de aynı şekilde büyüyor; Codemasters ile birlikte yarış oyunlarının yeni dönemine liderlik etmek için hazır olacağız." ifadelerini kullandı. 

Codemasters'ın EA'ya katılmasının özellikle de biz Türk oyunseverler için çok da iyi bir gelişme olmadığı söylenebilir. Codemasters Steam platformunda çok iyi bir bölgesel fiyatlandırma uyguluyordu. Dirt 5, GRID, Dirt Rally 2 ve F1 2020 gibi oyunlar sadece 92 TL gibi çok ucuz fiyatlarla çıkış gerçekleştirmişti. EA ise bölgesel fiyatlandırmaya pek sıcak bakmıyor. EA-Codemasters anlaşması bu tarafta ülkemizdeki yarış oyunu severler için maalesef kötü bir haber olmuş diyebiliriz.

İki taftan yapılan açıklamalara göre anlaşma 2021'in ilk çeyreğinde tamamlanacak. Sonrasında Codemasters oyunlarının EA Play'e katılmasını bekleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2845 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
codemasters, ea ve
2 etiket daha Electronic Arts Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim