Anlık Bildirim

Ekran altı Face ID'li iPhone modeli ertelendi: Hayal olabilir!

Android telefonlarda ekrana gömülü parmak izi okuyucu, senelerdir olan bir teknoloji. Apple tarafında da Face ID’li iPhone bekleniyor. Ancak, ekran endüstrisi analisti Ross Young’dan kötü haber var.
ekran altı face id iphone modeli ertelendi Tam Boyutta Gör
Ekran endüstrisi danışmanı olarak bilinen Ross Young’a göre, Apple’ın Face ID bileşenlerini 2025 yılına kadar iPhone ekranına dahil etmesi olası görünmüyor.

Young: Ekran altı Face ID, en erken 2025'te

Young, daha önce Apple’ın ekran altı Face ID’li ilk iPhone modelini 2024’te çıkaracağını söylemişti ancak şimdi sensör sorunları nedeniyle gecikme yaşanacağını (en erken 2025) söylüyor. Bu, Face ID’nin ekran altına gizlendiği ilk modelin iPhone 17 Pro olabileceği anlamına geliyor. Yeri gelmişken, yakın zamanda bir Kore yayını da ekran altı yüz tanıma teknolojisinin iPhone 16 Pro ile tanıtılacağını iddia etmişti.

Tam ekran tasarımı beklenmiyor

Bu arada Apple’ın iPhone 14 Pro modellerine özel çentiğinin (dinamik adanın) iPhone 15 serisinde Pro modellerle sınırlı kalmayacağı söyleniyor. Ekran altı Face ID teknolojisi iPhone’lara geldiğinde dynamic island, isteğe bağlı yazılım özelliği olarak kalacaktır. Peki, Apple, ön kamerayı da gizleyecek mi? En azından ilk model için Apple’ın tam ekran tasarımına geçmesi beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim