Anlık Bildirim

Grafik pazarı büyümeye devam ediyor

Grafik teknolojileri pazarında pandeminin etkisiyle satışlar artarak devam ederken genel segmentte Intel, bağımsız segmentte ise Nvidia’nın liderliği devam ediyor.

Nvidia ve AMD payları Tam Boyutta Gör

Pandeminin de etkisiyle yonga türevlerine olan ilgi aşırı şekilde artmış durumda. Sektör devleri bu ilgiyi mümkün olduğunca çok gelire çevirmeye çalışıyor. Ekran kartı pazarı da bundan nasibini alıyor.

Grafik pazarı büyüyor

JPR tarafından yapılan araştırmaya göre yılın ikinci çeyreğinde PC tabanlı grafik birimi sevkiyatı 123 milyon adede ulaştı. Çeyrek bazda yüzde 3.5, yıl bazında ise yüzde 42 artış görüldü. 2020-2025 arasında 3.3 milyar adet grafik birimi satılacağı ön görülüyor.

Genel pazarda Intel lider ve yüzde 68.29 paya sahip. AMD ise yüzde 16.48 payda. Nvidia sadece harici grafik tarafına çalıştığı için yüzde 15.23 ile üçüncü sırada yer alıyor. Harici grafik dediğimiz zaman ise yüzde 80 ile Nvidia liderken AMD de yüzde 20 ile onu takip ediyor.

Pandeminin evrendeki tahmine bağlı tüm sistemleri alt üst ettiği belirtilen raporda yıl sonuna doğru yaşanacak alışveriş çılgınlıklarının önümüzdeki dönemde yonga üretimini strese sokacağı ifade edildi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6915 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim