Anlık Bildirim

Rus Elbrus işlemciler testleri geçemedi

Rus Elbrus firmasının tasarladığı 8 çekirdekli Elbrus-8C işlemcisi Intel ve AMD rakipleri karşısında testlerde başarılı olamadı. Rus teknoloji iştirakleri daha çok yol almak gerektiğini belirtiyor. 

Elbrus-8C işlemcisi Tam Boyutta Gör

İşlemci üretimi konusunda yıllardır önemli çalışmalar yapan Rusya farklı modeller üretti ve özellikle kurumsal tarafta bağımlılığın azaltılması amaçlanıyor. Ne var ki iddialı işlemciler testlerde çok da iddialı olamıyor. 

Rus Elbrus işlemcisinde hayal kırıklığı

Kırım konusunda Ukrayna ile devam eden çatışmalar nedeniyle bazı ambargolara maruz kalan Rusya, bir süre önce kendi donanımını geliştirme konusundaki kararlılığını dile getirmişti. Rus Elbrus ve Baikal firmaları yıllardır işlemci üretiyor ancak haliyle bir Intel kadar olamıyor. 

Elbrus markasının yeni Elbrus-8C işlemcisi Rus banka devi Sber’in teknoloji iştiraki olan SberTech tarafından testlere sokuldu ancak geliştiricilerin beklediği olmadı. Raporlar işlemcinin Intel rakiplerine göre çok geride olduğunu gösteriyor. 

8 çekirdekli olan Elbrus-8C işlemcisi 1.3GHz hızında çalışıyor, 16MB Seviye 3 ön belleğe sahip, 4 kanal DDR3-1600 standardını destekliyor ve 70W TDP değeri mevcut. Üretim teknolojisi ise 28nm gibi hali hazırda pek göremediğimiz bir seviyede. 

SberTech işlemcinin yetersiz ön bellek, bellek, çekirdek sayısının azlığı gibi fonksiyonel gereklilikleri karşılamaya yetmeyen eksikleri olduğunu ifade etti. Ayrıca kutudan çıkarma ve kurulum aşamaları da çok zor. 

Zaten kağıt üzerindeki özelliklere baktığımızda bir kaç yıl öncesinin işlemcilerini görüyoruz. Intel’in çok soketli Xeon işlemcileri veya AMD’nin 3D ön bellekli işlemcileri karşısında ne kadar yerli olursa olsun çok büyük eksiklikleri olduğu açık. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim