Anlık Bildirim

Norveç'ten elektrikli araç satışlarında yeni rekor

Günümüzde fosil yakıtlı araçlardan elektrikli araçlara geçiş hızlı bir şekilde devam ediyor. Elektrikli araç satışlarında lider ülkelerden biri olan Norveç, yeni bir rekora imza attı.

Elektrikli araç satışlarında Norveç'ten yeni rekor Tam Boyutta Gör

2025 yılına kadar fosil yakıtlı araç kullanımını sona erdirmek amacıyla çalışmalar yürüten Norveç, araç satışlarında yeni bir aylık rekora imza attı.

Elektrikli araçların yükselişi sürüyor

Norveç Karayolu Trafiği Bilgi Konseyi (OFV) tarafından paylaşılan bilgilere göre, Ocak ayında toplam 8.000 yeni otomobil satışı gerçekleşen ülkede bu rakamın yüzde 84'ünü elektrikli araçlar oluşturdu. Bununla birlikte içten yanmalı motora sahip araçlar yalnızca yüzde 16'lık bir paya sahip olurken, yeni rakamlar geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla yüzde 53 oranında artış gösterdi.

Ayrıca ülkenin yeni satış rekorunda Audi Q e-tron, Hyundai IONIQ 5 ve BMW iX gibi popüler araçlar yer alırken, satılan 20 araçtan 19'unun tamamen elektrikli olduğu bildiriliyor.

Geçtiğimiz yıl hümümet yardımları ile elektrikli araç satışlarının fosil yakıtlı araçları geçtiği ilk ülke olmayı başaran Norveç hakkında OFV, ''Ülkenin otomobil üreticileri için yeni bir test ülkesi haline geldiğini'' ve 2025 yılı hedefleri konusunda ''oldukça iyimser bir tablo çizdiklerini'' dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5692 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, norveç ve Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim