Anlık Bildirim

Elektrikli insansız kara aracı Alkar R8 IDEF 2021'de görücüye çıktı

2 buçuk ton sınıfında Seviye 3 ve Seviye 4'e kadar koruma faktörünü sağlayabilen bir insansız kara aracı olan Alkar R8'in önümüzdeki yıl seri üretime girmesi planlanıyor.

Elektrikli insansız kara aracı Alkar R8 IDEF'21'de görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

Alpera Savunma Sistemleri AŞ tarafından geliştirilen elektrikli insansız kara savunma aracı Alkar R8, ilk kez IDEF 2021'de görücüye çıktı.

Alkar R8 ile ilgili açıklamalarda bulunan Alpera Savunma Sistemleri AŞ Kurucusu Deniz Özbarlı, aracın tamamen elektrikli olduğunu fakat kendi içerisinde menzil artırıcı dizel jeneratöre de sahip olduğunu dile getirdi.

Özbarlı, "2 buçuk ton sınıfında Seviye 3 ve Seviye 4'e kadar koruma faktörünü sağlayabilen bir insansız kara aracı. Şu an üzerindeki sistem 20 milimetrelik bir makinalı top. Aslında aracın kendi özellikleri dahilinde modüler bir yapıya sahip olması nedeniyle farklı görevlerde farklı zamanlarda hizmet verebilecek şekilde tasarlanmış. Ülkemizin şartlarına, coğrafyasına ve ihtiyaçlarına uygun olarak değiştirilebilecek modüler alt yapıya sahip bir araç." şeklinde konuştu.

R8'in gelecek yıl seri üretime geçebileceğini belirten Özbarlı, yerlilik oranının yüzde 80'in üzerinde olacağını söyledi. Yapılan açıklamaya göre aracın üzerindeki motorlar, sürücü grupları, görev bilgisayarları ve mekanik sistemler dahil olmak üzere pek çok kısım şirketin kendi ekibi tarafından tasarlanıyor ve üretiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim