Anlık Bildirim

Elon Musk'ın uydu internet hizmeti Starlink, korsan içerik indirmeye izin vermiyor

Kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam eden uydu internet hizmeti Starlink'in, kullanıcıların korsan içerik indirimelerine izin vermediği ortaya çıktı.

Elon Musk'ın uydu internet hizmeti Starlink, korsan içerik indirmeye izin vermiyor Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın uydu internet hizmeti Starlink, internet korsanlığına karşı oldukça hassas. Bu nedenle de şu anda test aşamasında olan servis sağlayıcı, kullanıcıların lisanssız içerik indirmesini yasaklamış durumda.

Bir reddit kullanıcısı, telif hakkıyla korunan içeriği Starlink uydu internet üzerinden indirmenin mümkün olup olmadığını merak etti ve bunun sonucunda Starlink'ten gelen bir e-postanın ekran görüntüsünü içeren bir gönderi yayınladı. E-postada, Starlink kullanım politikasının telif hakkıyla korunan içeriğin yasadışı indirilmesini yasakladığını, aksi takdirde geçici veya tamamen hizmet sağlamayı sonlandırabileceği belirtiliyor.

Elon Musk'ın uydu internet hizmeti Starlink, korsan içerik indirmeye izin vermiyor Tam Boyutta Gör

Çözüm VPN kullanmak

Bildirim, substrat-97'nin torrent aracılığıyla Amerikan televizyon ağı CBS'den bir program indirmeye çalışmasının ardından geldi. Reddit üyesi, çanağı bağladığı andan itibaren yaklaşık iki ay boyunca bunu VPN olmadan yaptığını söylüyor. Ancak ilk mesaj sadece geçen hafta sonu geldi. VPN hizmetlerini kullanmanın ise Starlink'in bu tip uyarılarının önüne geçebileceği belirtiliyor.

Uzmanlara göre, VPN servisleri bu tür indirme verilerini internet sağlayıcısının doğrulama sistemine vermeyecek kadar karmaşık duruma getirebiliyorlar. Bugün Dünya yörüngesinde 1.500'den fazla Starlink uydusu var ve servise abone olan kullanıcı sayısı 500.000 kişiyi aşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12988 kez okundu.
38 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, starlink ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim