Anlık Bildirim

Elon Musk: Otomotiv sektöründe yaşanan sorunlar 2022 yılında bitecek

Elon Musk, otomobil sektöründe yaşanan çip sorunu ve tedarik sıkıntılarının yeni açılacak çip fabrikaları ile çözüleceğini söylüyor. Bununla beraber üretim kapasitesi yükselecek.

Elon Musk, Otomotiv sektörü sorunlarının biteceğini söylüyor Tam Boyutta Gör

Tesla CEO’su Elon Musk, otomobil endüstrisini etkileyen çip sorunlarının, yeni yarı iletken fabrikalarının açılması ile beraber gelecek yıl sona ereceğini söyledi. Küresel olarak çoğu teknolojik ürünü etkileyen çip sorunu, otomobil sektörüne de büyük ölçüde zarar verdi.

Nükleer enerjiye sıcak bakılıyor

StellantisFerrari başkanı John Elkann ve Elon Musk'ın konuk olduğu İtalyan Teknoloji Haftası oturumunda Musk, ''Yapılmakta olan çok sayıda çip üretim tesisi var. Gelecek yıla kadar cips sağlamak için iyi bir kapasiteye sahip olacağımızı düşünüyorum'' sözlerini dile getirdi.

Ferrari ve Tesla, artan küresel enerji ihtiyaçlarını karşılayabilmek için nükleer enerjiden destek alınması konusunda da anlaştılar. Ülkelerin güvenli olan nükleer enerjiden uzaklaşmasına oldukça şaşırdığını söyleyen Musk, yarı iletken üretimininin artan talebi yakalayacağını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim