Anlık Bildirim

Elon Musk dünyanın en güçlü roketi Starship'in ilk uçuşu için tarih verdi

Elon Musk, dünyanın en güçlü roketi Starship'in ilk yörünge testi için tarih verdi. Twitter'da sorulan sorulara yanıt veren ünlü milyarder, denemelerin yakında başlayacağını söyledi.

Elon Musk Starship'in ilk uçuşu için tarih verdi: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucusu Elon MuskStarship hakkında sorulan soruları yanıtladı. CNBC'ye verdiği röportajda dünyanın en büyük ve en gelişmiş roketi olma niteliği taşıyan Starship'in ''39 uçuşa uygun Raptor motoruna sahip olacağını'' bildiren Musk, ''bu motorları entegre etmenin yaklaşık 1 ay zaman alacağını ve Mayıs ayında yörünge uçuş testi için hazır olmayı umduklarını'' söyledi.

FAA lisansına yakında kavuşacak

Yüzlerce ton ağırlık taşıma kapasitesi sunması beklenen Starship, yük taşımacılığı ve insanlı Mars görevlerinde yeniden kullanılabilir bir roket olacak. Bununla birlikte geçtiğimiz Şubat ayında devasa bir fırlatma sistemi ile uzaya gönderilecek Starship'in fırlatılış anını gösteren bir video paylaşan SpaceX, yeni roketin yüksek irtifa testlerini tamamladı.

İlk görevine geçtiğimiz yıl başlaması planlanan ancak bazı ertelemeler yaşayan Starship'in, 28 Mart tarihinde Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) lisans alması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim