Anlık Bildirim

Elon Musk, Tesla için kesenin ağzını açıyor: Lityum madenciliği şirketi satın alacak

Bloomberg'in servis ettiği habere göre Elon Musk milyar dolarlık yeni bir satın alıma hazırlanıyor. Amerikalı girişimcinin hedefinde ise lityum madenciliği yapan Sigma Lithium şirketi var.
Elon Musk, Tesla için lityum madenciliği şirketi satın alacak Tam Boyutta Gör
Tesla, lityum madenciliği yapan Sigma Lithium şirketini satın almayı düşünüyor. Lityum bildiğiniz üzere elektrikli otomobillerde kullanılan bataryalar için son derece önemli bir element. Bloomberg konuyla ilgili bazı önemli bilgiler aktardı.

Elon Musk tarafından yönetilen elektrikli otomobil üreticisi, birleşme konusunda ilk adımı atarak bir görüşme yaptı. İşlem için 3 milyar dolar gibi bir rakamdan söz ediliyor. Sigma Lithium, Tesla'nın satın almak istediği lityum madenciliği sektöründeki birkaç seçenekten biri konumunda.

Elon Musk, Tesla için lityum madenciliği şirketi satın alacak Tam Boyutta Gör

Fiyat etiketi gidişatı belirleyecek

Bloomberg'in kaynakları, görüşmelerin erken bir aşamada olduğunu ve hiçbir yere varmayabileceğini söylüyor. Anlaşmanın önündeki en büyük risk fiyat meselesi. Sigma Lithium hisseleri geçtiğimiz yıl üç katına çıktı, dolayısıyla şirket Tesla'ya uymayacak bir fiyat etiketi belirleyebilir.

Elon Musk, Tesla için lityum madenciliği şirketi satın alacak Tam Boyutta Gör
Her halükarda anlaşma gerçekleşirse Sigma Lithium, Musk'ın yakın dönemde gerçekleştirdiği ikinci milyar dolarlık satın alma olacak. Tesla'nın patronu hatırlayacağınız üzere 2022 yılının sonlarında Twitter'ı satın almak için tam 44 milyar dolar para ödemişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim