Anlık Bildirim

Epic Games CEO’sundan Steam patronu Gabe Newell’a hakaret

Oyun dünyası karıştı. Ortaya çıkan belgeler göre Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Steam ve Valve'ın patronu Gabe Newell’a e-posta göndererek hakaret etmiş. Hakaret, Steam kesintilerine dayanıyor.
Epic Games CEO’sundan Steam patronu Gabe Newell’a hakaret Tam Boyutta Gör
Valve'a karşı açılan bir davada ortaya çıkan eski e-postalar, Epic Games CEO'su Tim Sweeney'nin Steam ve Valve'ın patronu Gabe Newell’a gönderdiği ilginç mesajları gözler önüne serdi. Bu belgeler Valve ile Wolfire Games arasında devam eden davada ortaya çıktı. Belgelere göre Sweeney, Steam’in oyunlardan aldığı komisyonu eleştirirken biraz ileri gitmiş gibi görünüyor.

Epic Games CEO’sundan Steam patronuna: “Pislikler”

Bağlam açısından, söz konusu dava Epic tarafından açılmadı; bağımsız oyun stüdyosu Wolfire Games tarafından açıldı ve 2021'de başladı. Bu davada Wolfire, Valve'ın Steam'in hakimiyetini kullanarak PC oyun endüstrisindeki oyun fiyatlarını kontrol ettiğini iddia ediyor. Ve şimdi bu davada, Epic Games'in patronu Tim Sweeney ile Valve başkanı Gabe Newell arasında geçen bir dizi e-posta ortaya çıktı.

Epic Games CEO’sundan Steam patronu Gabe Newell’a hakaret Tam Boyutta Gör
Sweeney, Steam'in yüzde 30'luk platform ücretlerinin ekonomisi hakkındaki endişelerini dile getirmiş ve bunun artık haklı gösterilemeyeceğini söylemişti. Ancak Sweeney'i çileden çıkaran şey, Valve'ın yüksek hasılatlı oyunlardan aldığı payı azaltması ve App Store konusunda Apple'a karşı artan öfkesi olmuş gibi görünüyor. Sweeney, Gabe Newell ve Valve'den Erik Johnson'a gönderdiği bir e-postanın sonlarında şu ifadelerde bulunmuş:

Şu anda siz “pislikler” dünyaya güçlü ve kudretli olanların özel şartlara sahip olduğunu, %30'un ise küçük insanlar için olduğunu söylüyorsunuz. Apple tekelini ve %30'luk kesintisini büyük yayıncılarla kapalı kapılar ardından anlaşmalar yaparak korumaya çalışırsa hepimizi uzun süreli bir savaş bekliyor. Neden TÜM geliştiricilere daha iyi bir anlaşma vermiyorsunuz? Apple'ı modellerinin artık tamamen savunulamaz olduğuna çabucak ikna etmenin daha iyi bir yolu var mı?”

Newell’ın bu e-postayı görüp görmediği veya yanıtlayıp yanıtlamadığı bilinmiyor ancak Tim Sweeney'nin eleştirilerine Valve COO'su Scott Lynch’in cevap verdiği görülüyor. Lynch’in cevabında internet dünyasında bir Meme olan "You mad bro?" (Çok mu kızdın?) dediği görülüyor.

Wolfire Games CEO'su David Rosen, Valve'a karşı oyun geliştiricilerini temsil eden toplu davaya sürdürürken motivasyonunun "oyuncuların ve oyun geliştiricilerinin Valve'ın davranışlarından zarar görmesi" olduğunu söylüyor. Bu arada, Epic Games ve Apple arasındaki kriz de bitmiş değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5311 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
epic games, steam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim