Anlık Bildirim

Epic Games hacklendi, 200 GB veri çalındı

Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'in bir fidye yazılımı saldırısına uğradığı ve şirketten yaklaşık 200 GB boyutunda verinin çalındığı bildirildi. Mogilevich adlı grup ise saldırıyı doğruladı.
Epic Games hacklendi, 200 GB veri çalındı Tam Boyutta Gör
Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games'in Mogilevich adını kullanan bir çete tarafından fidye yazılımı saldırısına maruz kaldığı bildirildi. Aktarılanlara göre Mogilevich, Epic Games'in sunucularından e-posta, şifreler, tam ad, ödeme bilgileri, kaynak kodu ve daha fazlasını içeren 189 GB boyutunda veri çalmayı başardı. Mogilevich, çaldığı verileri darkweb’de bir fiyat belirtmeden satışa sundu.

Çalınan Epic Games verileri satışa çıktı

Hacklenen verilerin Epic Games çalışanlarının mı, müşterilerinin mi yoksa her ikisinin mi olduğu şimdilik belirsizliğini koruyor. Mogilevich adlı grup verileri satışa sunsa da bir kanıt paylaşmamış durumda. Ayrıca Epic Games’ten de bu yazı yazıldığı sırada resmi bir açıklama gelmiş değil. Bununla birlikte Mogilevich, 4 Mart’a kadar süre vermiş durumda. Bu grup daha önce de Nissan'ın yan kuruluşu Infiniti USA’i hedef almıştı.

Bununla birlikte grup, 4 Mart’a kadar çalınan verilerin satılmaması/alınmaması halinde ne yapacağını söylemedi. Hatırlanacağı üzere 2023'ün sonlarında PlayStation'ın Spider-Man stüdyosu Insomniac Games de benzer bir saldırı soncunda hacklenmiş ve fidye ödemeyi reddetmişti. Bunun sonucunda saldırıyı yapan Rhysida grubu, aralarında yakında çıkacak Wolverine oyununun erken halinin de olduğu yüklü miktarda (çalışan bilgileri, kaynak kodları, gelecek planları vb. her şey) veriyi yayınlamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16828 kez okundu.
28 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, epic games ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim