Anlık Bildirim

Epic Games evrensel bir oyun mağazası istiyor

Epic Games kurucusu Tim Sweeney bir kere satın alıp tüm platformlarda kullanabileceğiniz oyunları barındıran bir mağaza planlıyor. Oyun dünyasına da bir çağrı yaptı.

Epic Games Tam Boyutta Gör

Bugün oyun mağazaları milyarlarca dolarlık gelir üretiyor ancak farklı segmentlere hitap etmesi nedeniyle önemli bir ayrışmaya sebep oluyor. Nintendo Switch, Xbox, PlayStation, Steam, Epic Games belirli bir platforma veya firmaya özel mağazalar. 

Tim Sweeney çağrı yaptı

Evrensel bir oyun mağazası aslında yıllardır oyuncuların en çok istediği şeylerden birisi ancak hiç bir platform gelirlerini diğeriyle paylaşmak istemiyor. Epic Games patronu Tim Sweeney bu konuda önemli bir çağrı yaptı. 

Sweeney çağrısında sadece bir mağazadan satın alınan ancak tüm platformlarda çalışan ve çoklu satın alım gerektirmeyen bir sistemin gerekliliğine vurgu yaptı. Firma pek çok geliştirici ve yayıncı ile bu tür bir sistem için çalışmalara başlamış durumda. 

Elbette evrensel mağaza çok kolay bir iş değil. Tüm altyapı başarılı bir şekilde oturtulsa bile platform sahibi firmaların iknası ayrı bir hikâye olur. Steve Jobs’ın iTunes kuruluşu esnasında yaşadığı sıkıntılar buna en büyük örnek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8142 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
epic games, epic games store ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim