Anlık Bildirim

ChatGPT rakibi Ernie Bot, Baidu’ya 3 milyar dolar kaybettirdi

ChatGPT rakibi olarak büyük umutlarla duyurulan Baidu’nun Ernie Bot teknolojisi, lansmanda katılımcıları tatmin edemeyince saatler içerisinde 3 milyar dolar değer kaybettirdi.
ChatGPT Tam Boyutta Gör
Çinli Baidu’nun ChatGPT rakibi olarak geliştirdiği ve büyük beklenti içerisine girdiği Ernie Bot, kurumlardan yoğun bir talep olmasına rağmen istenen etkiyi yapamayınca Baidu hisseleri düştü.

Ernie Bot şanssız başladı

Baidu geçtiğimiz ay ChatGPT rakibi bir teknoloji geliştirdiğini duyurmuş ve hisseleri yüzde 15 civarında yükselmişti. Büyük heyecan uyandıran Ernie Bot bu hafta çok sönük bir etkinlikle tanıtıldı. Canlı lansman yerine kaydedilmiş videolar ve sunumlarla tanıtım yapılınca hissedarlar gerildi.

Henüz belirli bir grupla kapalı beta testleri devam eden Ernie Bot pek çok konuda ChatGPT ile aynı görevleri yerine getiriyor. Ne var ki lansmanda Baidu patronu canlı bir demo veya katılımcılara özel bir demo gibi herhangi bir doğrudan etkileşime giremedi. Ayrıca robotun mükemmel olmadığını da vurguladı. Haliyle hisselere satış geldi ve etkinlik boyunca yüzde 10 düşüş yaşandı. Baidu’nun pazar değeri 3 milyar dolar eridi.

Çin’in en büyük yapay zekâ yatırımı olarak gösterilen Ernie Bot için 30 bin civarında kurumsal kullanıcı API başvurusu yaptı ve bu haftadan itibaren yeni kullanıcılara kapalı beta daveti gitmeye başlayacak. Yine de tam bir ChatGPT rakibi olabilmesi için zaman gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim