Anlık Bildirim

Exynos 2200 yonga seti 6 kümeli RDNA2 birimi barındıracak

Exynos 2200 yonga setinin RDNA2 tabanlı grafik birimi detaylandı. 6 kümeli yapı ile Xbox One ve Nintendo Switch gibi konsolların performansına yaklaşmayı başarıyor.

Exynos 2200 iddialı geliyor

Samsung’un AMD ile birlikte geliştirdiği Radeon grafikli Exynos 2200 yonga seti önümüzdeki haftalarda tanıtılacak ve performansı büyük bir merakla bekleniyor. Henüz AMD’nin RDNA2 tarafında neler sunacağı bilinmiyor ancak önemli bir sızıntı var. 

Xbox One ile rakip olabilir

Yeni gelen bilgilere göre Exynos 2200 yonga setinde RDNA2 mimarisinden 6 kümeli bir grafik birimine yer verilecek. Peki bu grafik birimi ne kadar performans verebilir? Bunun cevabını Steam Deck konsolundan alıyoruz. 

Steam Deck konsolu hatırlanacağı üzere 4 adet Zen 2 çekirdeği ve 8 kümeli RDNA2 birimi barındırıyordu. RDNA2 grafikleri 1.6 TFLOPS seviyesine kadar çıkabiliyordu. Buradan hareketle Exynos 2200 yonga setinin 1.2-1.3 TFLOPS civarında seyredeceği söylenebilir. Bu da onu Nintendo Switch ve Xbox One ile aynı çizgiye getiriyor. 

Yıllardır Qualcomm tarafında duyduğumuz ancak pek göremediğimiz konsol kalitesinde grafikleri artık RDNA2 ile görme imkânımız olabilir. Işın izleme ve değişken odak teknolojileri buna en büyük katkıyı sağlayacak. Daha fazla detayı ve destekleyen oyunları muhtemelen tanıtımda görebileceğiz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim