Anlık Bildirim

F1 2021'in hakları EA'ye geçince Türkiye dahil birçok ülkede fiyatlar birkaç katına çıktı

Dün akşam saatlerinde duyurulan F1 2021, ne yazık ki fiyatıyla birçok ülkeden oyuncuyu üzdü. Fiyat artışının ana sebebi ise Electornic Arts'ın geliştirici stüdyoyu satın alış olması.

F1 2021'in hakları EA'ye geçince Türkiye dahil birçok ülkede fiyatlar birkaç katına çıktı Tam Boyutta Gör

Yayıncılığını Electornic Arts'ın, geliştiriciliğini ise Codemasters'ın yaptığı F1 serisinin yeni oyunu dün akşam saatlerinde duyuruldu ancak oyunun kendisinden daha çok fiyatı dikkat çekti.

Oyunun standart sürümü Steam'de 420 TL'yken konsollarda 500 TL. Konsol fiyatı çok şaşırtıcı olmasa da Steam fiyatı bir hayli şaşırtıcı. Çünkü Steam, yayıncı kuruluş onayladığı durumda fiyatları yerelleştiriyor. Bu yüzden ülkemizde genelde büyük çaplı oyunlar son yıllardaki artan döviz sebebiyle 250 TL civarında satılıyor. 

Ancak son habere göre yalnızca bizim ülkemizde değil, dünyanın birçok yerinde fiyatlar birkaç kat artmış durumda. Bir önceki oyun F1 2020 ülkemizde 92 TL'ye satışa çıkmıştı ancak ikinci oyun %357'lik bir artış ile 420 TL'ye satışa sunuldu. Artışın en çok olduğu ülke ise Arjantin ve orada da %454'lük bir artış olmuş.

Oyunlar normalde 60 dolardan satışa sunuluyor Amerika'da ve bu yüzden aslında hala bizim gibi ülkelerdeki fiyatlar, yurt dışındaki oyuncular için ucuz durumda. İlk oyun ülkemizde 11 dolardan satılırken şu anda 51 dolardan satılıyor. Bölgesel satın alma kilitlerinden dolayı yurt dışındaki oyuncular ülkemizden oyun alamıyor. 

Bu artışın en büyük sebebi ise elbette EA'nin yayıncılığını yapması. RobotBrush isimli Twitter kullanıcısının paylaştığı grafiği aşağıda bulabilirsiniz.

F1 2021'in hakları EA'ye geçince Türkiye dahil birçok ülkede fiyatlar birkaç katına çıktı Tam Boyutta Gör
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10785 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
f1 2021, f1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim