Anlık Bildirim

Mark Zuckerberg, Facebook’un ''metaverse'' ve gençlere odaklanacağını açıkladı

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin geleceği hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Sosyal ağın gençler için yeniden tasarlanacağını söyleyen Zuckerberg, ''metaverse'' kavramını yaygınlaştıracak.

Facebook, gençlere ve ''metaverse'' kavramına odaklanacak Tam Boyutta Gör

Yavaş bir şekilde genç kullanıcıları kaybetmeye devam eden Facebook'un CEO’su Mark Zuckerberg, genç yetişkinlere hizmet etmeyi birince öncelik haline getireceklerini ve ''Metaverse'' kavramına odaklanacaklarını söyledi.

Temmuz ayından itibaren ''Metaverse'' geçişinden bahseden şirket, Facebook ve Instagram uygulamarında önemli değişikliklere gidecek ve ''metaverse'' vizyonu oluşturmak için milyarlarca dolar yatırım yapacak. Bununla beraber isim değişikliğine de gideceği düşünülüyor.

Genç kullanıcılar hedefleniyor

Genç kullanıcıları TikTok’tan Facebook’a çekmek isteyen Zuckerberg, ''videolu içerik (Reels) deneyimi, uygulamarın merkezi haline gelecek'' ve ''amacımız metaverse’in bir milyar insana oluşmasına yardımcı olmak'' sözlerini dile getirdi. Ayrıca VR ve AR deneyimlerine de yoğunlaşılacak ve önümüzdeki beş yıl içinde 10.000 yüksek vasıflı yeni çalışana için iş imkanı sunulacak.

Daha genç kullanıcılara odaklanmanın Facebook’a yardımcı olup olmayacağının tartışmalı bir konu olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra şirket, Instagram'ın genç kızların zihinsel sağlığı için ne kadar zararlı olduğu iddiaları ile gündeme gelmeye devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim