Anlık Bildirim

Facebook, gelen çok sayıda şikayetin ardından Instagram for Kids projesini durdurdu

Facebook'un geçtiğimiz aylarda geliştirmeye başladığı ve Instagram'ın çocuklara yönelik alternatifi olan Instagram for Kids projesi askıya alındı.

Facebook, Instagram for Kids projesini durdurdu Tam Boyutta Gör

Instagram CEO'su Adam Mosseri bugün Facebook'un Instagram for Kids'i askıya aldığını ve yeni ebeveyn kontrolleri oluşturduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, Instagram'ın çocuklar için bir alternatif geliştirdiğine dair haberler basında, çok fazla olumsuz şekilde yer aldı ve bazı kuruluşlar bu proje için Facebook'u eleştirdi. Yetkili kaynak The Wall Street Journal, Instagram'ın Çocuklar için ne kadar kötü olduğuna dair birkaç hikaye yayınladı.

The Wall Street Journal haberine göre genç kızların %32'si kendilerini kötü hissettiklerinde Instagram'ın kendilerini daha da kötü hissettirdiğini söyledi. Araştırmalara göre Instagram karşılaştırmaları, genç kızların kendilerini görme ve tanımlama biçimlerini değiştirebiliyor.

Facebook, Instagram for Kids projesini durdurdu Tam Boyutta Gör

Uygulama gizliliği artırılacak

Adam Mosseri, Instagram for Kids projesinin geliştirilmesini askıya aldığını belirten bir makale yayınladı ve projenin amaçlarının ne olduğunu açıkladı:

"Bu projeyi sektörümüzdeki önemli bir sorunu ele almak için başlattık: çocuklar telefon alıyor, yaşlarını yanlış tanıtıyor ve 13 yaş ve üstü çocuklar için tasarlanmış uygulamaları indiriyor. Uygulamanın kimlik sahibi olamayacak kadar küçük çocukların yaşlarını kontrol etme yeteneğine güvenmek yerine, ebeveynlerin çocuklarına kendileri için Instagram'ın bir sürümüne erişim izni verebilmelerinin daha iyi olduğuna inanıyoruz.

Bu deneyimi geliştirme ihtiyacının yanındayken, projeyi duraklatmaya karar verdik. Bu bize ebeveynler, uzmanlar, politikacılar ve düzenleyicilerin endişelerini duymak ve bu projenin İnternet'teki gençler için değerini ve önemini göstermek için zaman verecektir."

Gelecekte Instagram for Kids'in şimdiki gibi olmayacağını da sözlerine ekledi. Katılmak için ebeveyn iznine ihtiyacınız olacak, reklam olmayacak ve içerik ve özellikler yaşa uygun olacak. Ebeveynler, çocuklarının uygulamada geçirdikleri süreyi kontrol edebilecek, onlara kimlerin mesaj gönderebileceğine karar verebilecek ve onları takip edebilecekler. Ayrıca bu fonksiyonların listesi de genişleyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim