Anlık Bildirim

Facebook, sanal ofis uygulamasını tanıttı

Facebook 19 Ağustos Perşembe günü yaptığı açıklamada, Oculus sanal gerçeklik donanımını kullanan ve insanların uzaktan birlikte çalışmasına olanak veren “sanal ofis” teknolojisini duyurdu.

ABD merkezli dev şirket Facebook perşembe günü yaptığı bir açıklamayla, “Horizon Workrooms” isimli sanal ofis uygulamasını dünyaya duyurdu.

Facebook, sanal ofis uygulamasını tanıttı Tam Boyutta Gör

“Horizon Workrooms” projesi, kullanıcıların farklı yerlerden sanal gerçeklik kullanarak sanal bir ofiste toplantı yapmasını sağlayacak. Şirketin yaptığı açıklamalarda, “Workroom’lar, insanların fiziksel bir mesafe olmadan sanal bir odada bir araya gelmelerini sağlayan girişimimizdir. Ayrıca sanal ofisler, iş arkadaşlarınızla çalışarak takım çalışmasını güçlendirmek için tasarlanmıştır.”

Facebook, sanal ofis uygulamasını tanıttı Tam Boyutta Gör

“Metaverse”

Yapılan açıklamalarda, katılımcıların toplantılara avatar olarak veya görüntülü arama yoluyla katılabilecekleri ifade edilirken sanal ofisler için “metaverse” ismi verilen bir dijital dünya oluşturulacağı da belirtildi.

Şirketi çeşitlendirmek isteyen CEO Mark Zuckerberg de bu yeni projeyi Facebook’un geleceğinin merkezi olarak görüyor.

 

Oculus, şu an için büyük ölçüde oyunlar için kullanılsa da gelecekte turizm, uzaktan çalışma gibi sektörlerde de kullanılarak hayatımızın her alanına girme olasılığının oldukça yüksek olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim