Anlık Bildirim

Facebook akıllı saati detaylanıyor

Facebook döneminin ötesinde bir akıllı saat projesi geliştiriyor. Değiştirilebilir ekran modülleri ve farklı kamera sensörleri ile akıllı telefonlara rakip olacak düzeyde. 

Facebook akıllı saati Tam Boyutta Gör

Facebook çatı firması Meta’nın bir akıllı saat üzerinde çalıştığı uzun süredir gündemde. Mevcut akıllı saat devlerine nasıl rakip olacağı merak edilirken firmanın dönemin ötesinde bir konsept üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. 

Facebook akıllı saati neler sunacak?

Dünya Telif Hakkı Ofisi tarafından yayınlanan yeni patentler Meta firmasının ilginç bir akıllı saat konsepti üzerinde çalıştığını gösteriyor. Yedek bir ekranı olan bu saat ihtiyaca göre ikinci ekranı kullanmanızı sağlıyor. Ekranlar bir manyetik gövde üzerinde yer alıyor ve bu sayede değiştirilebiliyor. 

Ekranlarda ana kamera, telefoto kamera, makro kamera, geniş açı kamera gibi seçenekler yer alıyor. Ekranı manyetik alan üzerinde döndürerek kameralar arasında geçiş yapıyorsunuz. Anlaşıldığı kadarıyla ana ve ikinci ekranda farklı kameralar mevcut. İhtiyaca göre kullanım sağlanabiliyor. 

Yuvarlak ekran tasarımının yanında kare bir tasarım daha mevcut ancak kare tasarımda tek bir kamera var. Yine manyetik olarak yuvasına yerleşiyor ancak yuvarlak tasarımdaki gibi döndürme hareketi tercih edilmemiş. Facebook’un metaverse dünyası için de bu saatleri kullanmak istediği ifade ediliyor. 

Meta’nın yaz dönemine kadar bir akıllı saat hazırlamak istediği biliniyor ancak bu konsept mevcut teknolojilerle hayata geçemez gibi görünüyor. En azından kare tasarımın gerçeğe daha yakın olduğunu söyleyebiliriz. 

Facebook Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim