Anlık Bildirim

Fiat Chrysler ve PSA Grubu resmen güçlerini birleştirdi

Fiat Chrysler ve PSA Grubu güçlerini birleştirme kararı aldı. İki devin birleşmesinden doğacak yeni şirket dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi olacak.

Fiat Chrysler ve PSA Grubu resmen güçlerini birleştirdi Tam Boyutta Gör

İtalyan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Peugeot ve Citroen markalarının bağlı bulunduğu Fransız PSA Grubu birleşme kararı aldı. Anlaşmanın detayları bir basın bildirisiyle açıklandı.

Her iki taraf da birleşmeden doğacak yeni şirkette yüzde 50 - 50 paya sahip olacak. Yönetim kurulu ise FCA ve PSA'dan beş üst düzey yöneticiden oluşacak.. PSA İcra Kurulu Başkanı Carlos Tavares ilk dönemde beş yıllığına CEO'luk görevini üstlenecek.

İki devin birleşmesiyle oluşan yeni şirket Volkswagen, Toyota ve Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının ardından dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi olacak.

Fiat Chrysler ve PSA Grubu resmen güçlerini birleştirdi Tam Boyutta Gör

Birleşmeden sonra, şirketler platformları birleştirip yatırımları optimize ederek yılda yaklaşık 3.7 milyar euro tasarruf etmeyi bekliyor. Ayrıca 170 milyar euro gibi ciddi bir toplam gelire ulaşılmış olunacak.

Tam birleşme zaman alacak

Ancak bu tarz birleşmelerde süreç hızlı ilerlemiyor. Tahminlere göre dört yıl içinde birleşmenin yüzde 80'i tamamlanacak. Yedi yılda da eksiksiz bir birleşme sağlanacak.

FCA bünyesinde Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, RAM ve SRT markaları yer alırken PSA Grubu çatısı altında Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall ve DS Automobiles markaları bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6097 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, fca ve
2 etiket daha fiat psa
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim