Anlık Bildirim

Karşınızda tamamen ‘tuşsuz’ iPhone 15 Pro Max ve tasarımı

Son günlerde sıklaşan iPhone 15 sızıntılarına bir yenisi daha ekleniyor. Güvenilir bir kaynak tarafından paylaşılanlar iPhone 15 Pro Max’in fiziksel tuşsuz tasarımını gözler önüne seriyor.
Apple iPhone 15 Pro Max Tam Boyutta Gör
Daha önceki haberlerimizde belirttiğimiz gibi bir süre önce iPhone 15 serisinin ilgili CAD tasarımları ortaya çıkmıştı. Ancak şimdi bu CAD verilerini temel alan render görselleri de paylaşıldı. iPhone 15 Pro Max’e ait olduğu söylenen render görselleri bizlere cihazın tuşsuz tasarımını net bir şekilde gösteriyor.

Karşınızda iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max Tam Boyutta Gör
Hatırlanacağı üzere iPhone 15 Pro ailesinin fiziksel tuşlar yerine kapasitif katı hal (iPhone 7/8’deki home tuşu gibi) dokunmatik tuşlara geçeceği söylenmişti. Son birkaç günde gördüğümüz çeşitli sızıntılar da yine bu bilgileri doğrular nitelikte. Görünüşe ve belirtilenlere göre iPhone 15 Pro ailesinde güç tuşu dahil ses açma ve kısma tuşlarının tamamı dokunmatik olacak. Ayrıca 15 Pro Max'in genel tasarımı daha oval olacak gibi görünüyor. Bu da telefonun avuç içine daha rahat oturmasını sağlayacaktır.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max

DH iPhone 15 Pro Max iPhone 14 Pro Max Değişim
Uzunluk 159,86 mm 160,7 mm -0,84 mm
Genişlik 76,73 mm 77,6 mm -0,87 mm
Kalınlık 8,25 mm 7,85 mm +0,4 mm
Kamera çıkıntısı 3,59 m 4,18 mm -0,59 mm
Kamera dahil kalınlık 11,84 mm 12,03 mm -0,19 mm

Geçmişte Apple'ın planları hakkında doğru bilgiler paylaşan "Ice Universe" tarafından paylaşılan görsellere göre iPhone 15 Pro Max önceki nesle göre daha ince ekran çerçevesine sahip olacak. Dinamik Ada özelliğinin devam ettiği görülürken kamera çıkıntısının da iPhone 14 Pro Max’e göre daha az olduğu belirtiliyor.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max Tam Boyutta Gör
Paylaşılan ebatlara baktığımızda iPhone 15 Pro Max’in iPhone 14 Pro Max’e göre daha kompakt bir tasarıma sahip olacağını görüyoruz. Ek olarak bir kez daha eski Lightning yerine Type C bağlantı noktasına geçileceği de görsellerde belirtiliyor. Type C portu tüm akıllı telefonlarda ortak olsa da açıkçası iPhone 15 serisinin tüm kablolar uyumlu olması beklenmiyor. Apple özel  Type C portu için farklı bir standardizasyon kullanabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
77893 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 15 pro max ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim