Anlık Bildirim

Ford pek kullanılmadığı için araçlarından otomatik paralel park sistemini kaldırıyor

Kemer sıkma stratejisi uygulama kararı alan Ford, araçlarından otomatik paralel park gibi pek rağbet görmeyen özellikleri kaldırmayı planlıyor. Şirket bu sayede araç başına 60 dolar tasarruf edecek.
Ford, araçlarından otomatik paralel park sistemini kaldırıyor Tam Boyutta Gör
Otomobil endüstrisi, otomatik sürüş teknolojilerine ilk adımlarını park yardım sistemleri ile atmıştı. Ancak Ford, yeni bir maliyet tasarrufu stratejisi kapsamında, müşterilerinin fazla rağbet göstermediği özellikleri araçlarına entegre etmeyi durdurma kararı aldı. Şirket, pek kullanılmayan özellikleri artık araçlarına eklemeyecek.

Ford, işletme genelinde 2 milyar dolarlık bir tasarruf hedefi koymuş durumda. Ancak bu tasarrufların büyük bir kısmı, nakliye maliyetlerini azaltmak ve tedarik zincirini optimize etmek gibi daha alışıldık konuları kapsayacak. Şirketin baş işletme sorumlusu Kumar Galhotra, gerçek zamanlı veriler sayesinde sürücülerin pek tercih etmediğini gördükleri özellikleri de araçlarından kaldıracaklarını söyledi.

Deneyimli yönetici buna bir örnek olarak otomatik paralel park etme teknolojisini gösterdi. Firma, çok az kişi tarafından kullanılan bu özelliği kaldırarak gelecekteki araçlarının üretiminde zaman ve paradan tasarruf etmiş olacak. Galhotra'ya göre otomatik paralel park etme sisteminin maliyeti araç başına yaklaşık 60 dolar. Bu da yıllık üretim maliyetlerinde 10 milyon dolar tasarruf sağlayacak.

Ford, araçlarından otomatik paralel park sistemini kaldırıyor Tam Boyutta Gör

Başka özellikler de rafa kaldırılabilir

Maliyetleri azaltma önlemleri kapsamında başka hangi özelliklerin kaldırılacağı henüz belli değil ancak şirketin uyguladığı tek stratejinin bu olmadığını belirtelim. Ford ayrıca araçlarının tasarımının yanı sıra üretim süreçlerini de gözden geçiriyor. Galhotra bu konuda şu ifadeleri kullandı:

Ford, araçlarından otomatik paralel park sistemini kaldırıyor Tam Boyutta Gör
"Araç serilerimizden birinde yakıt tasarrufu sağlamak için özel aerodinamik kalkanlar kullanmıştık. Ancak ekibimiz, Kaizen analizi ile yeni bir perspektif kazandı ve aynı aerodinamik kalkanları sağlamanın ve araç başına 40 dolar tasarruf etmenin başka bir yolunu buldu. Bu da yılda yaklaşık olarak 10 milyon dolarlık bir tasarruf anlamına geliyor."
Kaynakça https://www.powernationtv.com/post/ford-axes-self-parallel-parking https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-02-07/ford-dumps-automated-parallel-parking-feature-to-cut-costs Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim