Anlık Bildirim

Formula 1 yarışlarında öpücüğe duyarlı kupa dönemi

Formula 1 yarışlarının görkemli kupalarının yerini artık LED aydınlatmalı ve teknoloji ürünü kupalar alıyor. Formula 1 Japonya yarışlarında bunun ilk örneğini gördük. 
Formula Tam Boyutta Gör
Yıllarca geleneklere bağlı kalan pek çok alışkanlığın artık teknolojiye yenik düştüğünü görüyoruz. Tarihi çok eskilere dayanan kupa törenleri bunlardan birisi. Artık ihtişamlı kupalar yerine teknolojik kupalar geliyor.

Formula 1 kupasına teknoloji öpücüğü

Formula 1 Japonya yarışlarını izleyenler, Verstappen’in kupa töreninde önemli bir detayı mutlaka fark etmiştir. Verstappen’in kaldırdığı kupa geleneksel tasarımdan oldukça uzaktı ve üstelik LED aydınlatma ile donatılmıştı.

İşte Lenovo ve Pininfarina ortaklığı bu ilginç kupayı karşımıza çıkardı. LED modüller ile donatılan bu kupa üstüne üstlük öperek aktif hale getiriliyor. Kullanıcı önce belirlenmiş olan noktadaki yüzeye dokunuyor ve sonra da kupayı öpüyor. Bu sayede ait olduğu takımın renkleri kupa üzerinde LED aydınlatma ile yansıtılıyor.

Dünyanın ilk öpücük ile aktif edilen kupası ünvanına sahip bu yeni teknolojik oyuncak Formula 1 ABD yarışlarında da kullanılacak. Bununla birlikte organizasyonun standart kupası olacak mı net bir bilgi yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim