Anlık Bildirim

Fortnite'ın iki yılda 9.1 milyar dolar kazandığı ortaya çıktı

Epic Games ve oyun dünyasının popüler yapımlarından Fortnite'ın ne kadar kazandığı ortaya çıktı. Verilere göre iki yıl içerisinde oyun 9.1 milyar dolar kazanmış.

Fortnite'ın iki yılda 9.1 milyar dolar kazandığı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Son dönemlerde verdiği bedava oyunlar ve Apple ile arasındaki dava sebebiyle neredeyse her hafta gündeme gelen Epic Games'in oyunu Fortnite'ın ne kadar kazandırdığı ortaya çıktı. 

Epic Games ile Apple arasında bildiğiniz gibi Fortnite sebebiyle bir süredir bir dava süreci bulunuyor. Bu dava sebebiyle de son birkaç gündür oyun şirketleri ile ilgili çeşitli belgeler ortaya çıkıyor. Son çıkan belgeler de Epic Games'in Fornite'tan ne kadar kazandığını ortaya çıkardı.

Ocak 2020 tarihli belgelere göre Epic Games Fornite'tan 2018 ve 2019 yılında toplamda 9.1 milyar dolar kazanmış. Daha net sayılar vermek gerekirse 2018'te 5.4 milyar dolar kazanırken, 2019'da 3.7 milyar dolar kazanmış Epic Games. 2020 verilerine dair bir sayı yok ancak 2020 yılında da kazancın düştüğü tahmin ediliyor. 

2020 yılında piyasa doygunluğu sebebiyle 2.8 milyar dolara düşeceği tahmin ediliyor. Ayrıca bu düşüşte Apple davasının da etkisi olduğu aşikar. Resmi sayılar olmasa da Sensor Tower verileri Fornite'ın yalnızca iOS'ten 1.2 milyar dolar kazandırdığını gösteriyor. Fortnite'ın şu anda 400 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğu biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7654 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fortnite, epic games ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim