Anlık Bildirim

Fortnite uygulaması Google Play mağazasına geliyor

Son dönemde kullanıcı sayısında düşüş yaşayan Fortnite çareyi Google’da buldu. Ödeme kanalları konusunda anlaşma sağlanırsa oyun Google Play mağazasına gelecek.

Fortnite uygulaması Google Play mağazasına geliyor Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasının en çok kazandıran yapımlarından birisi olan Fortnite bilindiği üzere ısrarlı bir şekilde Google Play mağazasından uzak duruyor. Yapılan pek çok güvenlik uyarıları ve ortaya çıkan açıklar bile firmayı bundan vazgeçiremedi.

Epic Games çare arıyor

Epic Games oyunu mobile ilk yayınladığında Google’ın oyun içi alışverişlerden kestiği yüzde 30 payı yüksek bulmuş ve kendi başlatıcısı üzerinden oyunu indirmeye karar vermişti. Böylece Fortnite hiçbir zaman Google Play üzerinde olmadı ve oyuncular Epic Games tarafından yönetilen harici bir kaynaktan oyunu yüklemek zorunda kaldı.

Bununla birlikte rüzgârın yönü değişmiş gibi görünüyor. Gelen bilgilere göre Epic Games oyunda kendi ödeme kanallarının kullanılması konusunda Google’dan bir istisna isteyecek. Normalde Google Play kurallarına göre ödeme kanallarının Google üzerinden olması gerekiyor ve bununla ilgili bir istisna da yapmıyor.

Epic Games görünüşe göre elde ettiği büyük popülarite ile Google’ı sıkıştırmaya çalışacak. Google ise bir istisna sonrasında ortağı diğer geliştiricileri rahatsız edeceğini biliyor. Bakalım bu zorlu görüşme nasıl sonlanacak?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim