Anlık Bildirim

2024 Paris Olimpiyatları’nda ‘uçan taksiler’ kullanılacak

Fransız yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Paris’te elektrikli uçan taksi denemeleri yapılacak. Açıklamalara göre denemelerin amacı bu araçları 2024 yılındaki olimpiyatlarda kullanmak.

Bilindiği üzere bir sonraki yaz olimpiyatları 2024 yılında Paris’te yapılacak. Yapılan yeni açıklamalara göre de bu olimpiyatlarda bir ilke imza atılacak.

2024 Olimpiyatları Paris'te yapılacak Tam Boyutta Gör

Fransız yetkililer tarafından geçtiğimiz perşembe günü yapılan açıklamalara göre 2024 yılındaki olimpiyatlarda elektrikli uçan taksilerin, ya da diğer adıyla eVTOL'lerin (elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen uçak) kullanılması planlanıyor. Yetkililer, bu hedefe ulaşmak için gerçekleştirilecek olan denemelerin önümüzdeki aylarda Paris’e yakın bir bölgede başlayacağını ifade etti.

Açıklamalarda araçların iki rotada kullanılmasının planlandığı ifade edildi. Bunlardan ilki Paris Charles de Gaulle ve Le Bourget havalimanları arasında olacak, ikincisi ise Paris’in güneybatısında yer alan iki banliyöyü birbirine bağlayacak.

Fransa Ulaştırma Bakanı Jean-Baptiste Djebbari de yaptığı açıklamalarda, “Ortaklıklar, finansmanlar, test alanları, rotalar ve düzenlemeler gibi şeylerin hepsi yavaş yavaş hazır hâle geliyor. Denemeleri de başarıyla gerçekleştirebilirsek Paris 2024’te uçan taksileri kullanabileceğiz”          

eVTOL'lerin insan ve malzeme taşıması planlanıyor Tam Boyutta Gör

Birçok havacılık şirketi projeye destek veriyor

Gelen haberlerde; Volocopter GmbH, Airbus SE, Vertical Aerospace Group Ltd ve Lilium NV gibi eVTOL üreten havacılık şirketlerinin de bu projede yer alacağı aktarıldı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) da geçtiğimiz aylarda elektrikli uçan araçların kullanımı ile ilgili önemli bir adım atmış ve araçları denemeye başlamıştı.

NASA’nın denediği bu uçaklar, Kaliforniya merkezli şirket Joby Aviation tarafından geliştirilmişti. Fransız yetkililer, Paris 2024’te kullanılması planlanan uçan taksiler arasında Joby Aviation tarafından geliştirilmiş eVTOL’lerin de bulunacağını ifade etti.  


Testlerin yapılacağı bölgenin hazır olduğunu belirten yetkililer, bu araçların olimpiyatlar sırasında insanları ve malzemeleri belirlenen rotalar arasında taşımasını umuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim