Anlık Bildirim

Fransa’dan Google’a 593 milyon dolar ceza

Fransa tarafından dev teknoloji şirketi Google’a telif hakları anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle 500 milyon euro (yaklaşık 593 milyon dolar) ceza verildi.

Google’a ait şirketleri bir çatı altında tutmak için 2015’te kurulan Google’ın çatı kuruluşu Alphapet’e Fransa Rekabet Kurumu tarafından 593 milyon dolar değerinde para cezası verildi. Bazı haber yayıncıları Google’ı telif hakkı ihlaliyle suçlamıştı. Bu soruşturmanın tamamlanması ile Google telif hakkı ihlali yaptığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. Ceza bununla da sınırlı kalmayabilir. Yapılan açıklamalara göre Google, haber yayıncılarıyla iki ay içinde anlaşamazsa günlük 900 bin euro’ya kadar ekstra para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Fransa’dan Google’a 593 milyon dolar ceza Tam Boyutta Gör

Haber yayıncıları APIG, SEPM ve AFP, teknoloji devini Avrupa Birliği telif hakları anlaşması kapsamında çevrimiçi içeriklerin ücretlendirmesinde ortak bir zemin bulunmasında “iyi niyetli” olmaması ve telif haklarını ihlal etmesi gerekçesiyle suçlamıştı.

Fransa tarafından şirkete kendi reklam ürünlerine ayrıcalıklı davrandığı gerekçesiyle haziran ayında da 220 milyon euro değerinde ceza verilmişti.

Google tarafından yapılan açıklamada, şirketin büyük hayal kırıklığına uğradığı ve tüm süreci olabildiğince iyi niyetli bir şekilde yönetmeye çalıştıkları belirtildi.

Kaynakça https://www.channelnewsasia.com/news/business/france-fines-google-us-500-million-over-copyright-row-15211302 https://www.bloomberght.com/google-2284202 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim