Anlık Bildirim

Covid-19 nedeniyle başlatılan geçici IMEI uzatma hizmeti sonlandırıldı

Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıtsız kullanılma süresi Covid-19 nedeniyle 12 aya çıkarılmıştı. Bu hizmetin sonlandırılmasıyla birlikte pasaport ile IMEI kaydı zorunlu hale geldi.

Geçici IMEI uzatma hizmeti sonlandırıldı Tam Boyutta Gör

Yurt dışından alınan telefonlar Türkiye’de 120 gün boyunca kayıtsız kullanılabiliyor ve sonrasında kullanmaya devam etmek için pasaport ile IMEI kaydının yapılması gerekiyordu. Ancak Covid-19 döneminde ülkelerarası seyahatin zorlaşması nedeniyle 120 günlük süre 365 güne çıkarılmıştı. Bu uygulama sona erdi ve kayıtsız kullanım süresi yeniden 120 güne düşürüldü.

BTK tarafından 20 Şubat 2021’de e-Devlet üzerinden devreye alınan Kullanım Süresi Uzatma hizmeti kullanılarak kayıtsız telefonlara ücretsiz olarak 30 gün süre eklemesi yapılabiliyordu. 30 günün sonunda aynı pasaport bilgileriyle uzatma yapılarak yurt dışından getirilen telefonlar toplam 12 ay boyunca pasaport kayıt ücreti ödemeden kullanılabiliyordu.

E-Devlet üzerindeki geçici IMEI uzatma hizmeti geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. BTK Tüketici İletişim Merkezi Alo 120’yi aradığımızda, bu hizmetin Covid-19 seyahat kısıtlamaları nedeniyle devreye alındığı fakat kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte hizmetin sonlandırıldığı belirtildi.

Pasaport ile IMEI kayıt ücreti 2.849 TL

Bundan böyle yurt dışından getirilen telefonları Türkiye’de 120 gün sonrasında kullanabilmek için pasaport ile IMEI kaydı yapmak gerekiyor. E-Devlet’teki BTK IMEI Kaydet hizmetini kullanarak 2.849 TL karşılığında telefonunuzun IMEI’sini kaydedebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10795 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
imei, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim