Anlık Bildirim

Geliştiricilere göre en popüler konsol PlayStation 5

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Oyun Geliştirici Konferansı'ndan bazı yeni anket sonuçlara daha ortaya çıktı. Geliştiricilere göre PlayStation 5 en popüler konsol konumunda.

Geliştiricilere göre en popüler konsol PlayStation 5 Tam Boyutta Gör

Her yıl Oyun Geliştirici Konferansı'ndan bazı yeni raporlar paylaşıldı. 3000'in üzerinde geliştiriciye yapılan anketler bazı enteresan sonuçları ortaya çıkardı. 

Konferans sırasında dediğimiz gibi 3000'in üzerinde geliştirici için anket düzenlendi. Anket sorularından biri de geliştiricilerin en çok ilgilendiği platformlardı. Anket sonucuna göre geliştiricilerin %44'ü PlayStation 5'i daha ilgi çekici buluyor. PlayStation 5'in hemen ardından ise %38 ile Nintendo Switch geliyor. Sonrasında ise sırayla %30 ile Xbox Series X/S ve %27 ile VR geliyor. Anketlerde birden fazla seçenek işaretlenebildiğini belirtelim.

Dediğimiz dibi en popüler konsol PlayStation 5 ancak en popüler platform PlayStation 5 değil. Geliştireicilerin en çok ilgi duyduğu platform %58'lik oran ile PC. Elbette PC'in gelitiriciler açısından rahatlığı sebebiyle popüler olması tahmin edilebilir bir durum.

Geçtiğimiz aylarda da bazı oyun geliştiricileri PlayStation 5'e oyun geliştirmenin en azından şimdilik Xbox Series X/S'e göre daha rahat olduğunu söylemişti. Bunun sebebi ise Xbox'ın daha farklı bir yapıya geçmiş olması. Geliştiriciler, ileryen süreçte alıştıkça Xbox'ın daha rahat olabileceğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8358 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, xbox series x ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim