Bilim insanları otizm spektrum bozukluğu ( Autism Spectrum Disoerder ASD ) olarak adlandırılan durumu erkeğin sperminden ölçmenin ve riski belirlemenin yolunu keşfetti.
Her yıl dünyada 840 ton süt tüketidiğini belirten araştırmacılar bu tüketime ek olarak peynir, yoğurt, yağ, krema gibi çeşitli süt ürünlerinin de tüketildiğini öne sürüyor.
FDA kurumu tarihte 2. defa ( ilk olarak 2015 yılında genetiği değiştirilmiş somon balıkları tüketim için onay almıştı ) olarak genetiği değiştirilmiş hayvanların kullanıma onay verdi.
Genetiği değiştirilmiş bitkiler grip aşısından çocuk felci aşılarına ve insana ait antiinflamatuar proteinlerin sentezine kadar oldukça geniş bir ölçekte kullanılmak üzere çalışıyor.
Araştırmacıları letal düzeyde E. coli ve Staphylococcus aureus ile enfekte olan farelerde yeni molekülü kullandı ve yeni molekülle muamele edilen farelerin %80’inin hayatta kaldığı tespit edildi.
Araştırma sonucunda tütün bitkilerinin biyolüminesans özellik kazandığı ve karanlıkta aynı mantarlar gibi parladığı gözlendi. Yakın gelecekte biyolüminesans bitkiler evimizi aydınlatabilir.
Bitki virüslerinin zarflarına, otoimmün hastalıklarla ilişkili peptid dizileri eklendi. CPMV adlı virüse tip 1 diyabet ile ilişkili peptitler, TBSV adlı virüse ise romatoid artrit peptitleri eklendi.
Bütün gruplar 6 hafta boyunca yağ içeriği yüksek diyetle beslendi. Gen aktivitesi bozulan ve nanopartikül verilen grubun kontrol grubuna göre %45 oranda daha fazla kalori harcadığı tespit edildi.
Araştırmacılar yaptıkları çalışma sonucunda JKE-1674 molekül formunun yani orta basamaktaki molekülün kanser tedavileri için umut vadedici olduğunu keşfetti.
SARS ve MERS virüslerinin yarasa kaynaklı olduğu, evrim geçirdikten sonra diğer hayvanlar arasında yayıldığı ve nihai olarak insanları da enfekte etme yetisi kazandığı düşünülüyor.
Kentsel tarım olarak adlandırılan ve kişilerin bahçelerinde veya evlerindeki saksılarda yenilebilir bitkiler yetiştirmesi olarak tanımlanan tarım türü, son yıllarda oldukça revaçta olmayı sürdürüyor.
Griffith University kurumundan bir grup araştırmacı, farelerde serviks kanserini %100'lük inanılmaz bir başarı oranı ile tedavi etti.Çalışmaların 5 yıl içerisinde insanlara da uygulanması planlanıyor.
University of Texas Southwestern kurumundan bir grup araştırmacı; daha önceden müzik sesi duymayan kuşların beyinlerinin içine, müzikle ilgili anıları ışık enerjisi kullanarak aktarmayı başardı.
Londra'da bulunan Britain's Imperial College kurumu tarafından geliştirilen prototip cihaz, üzerinde enzim içeren küçük iğneler ile kaplı olarak geliştirildi.
Yapılan son çalışmaya göre 20 farklı kanser tipini belirleyebilecek yeni bir kan testi üretildi. Testin ana mantığını DNA moleküllerinin üzerine bağlanan metil gruplarının belirlenmesi oluşturuyor.
Yeni geliştirilen Encompass adlı elektrikli bir dış fırçası ile tüm dişlerin 20 saniye içerisinde fırçalanacağı iddia ediliyor. Diş fırçasının 189 dolara satışa sunulması planlanıyor.
Dünya Sağlık Örgütü sodyum tüketiminin %30 oranında azaltılması için 2025 yılına kadar sürecek yeni bir proje belirledi. Çeşitli hükümetler ve gıda firmaları projeyi desteklemek için adım attı.
Bilim insanları 150 nanometre kalınlığında , implante edildiği dokuya herhangi bir hasar veya zarar vermeyecek bir çeşit biyo uyumlu lazer ışını geliştirdi. Yeni lazer foton enerjisinden yararlanıyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan National Institute of Allergy and Infectious Diseases kurumu ise etki yüzdesi %75 olan uluslararası bir aşı geliştirdiğini duyurdu.
University of California San Diego kurumundan bir grup bilim insanının yaptığı araştırmalara göre HIV tedavisi için yeni bir hedef keşfedildi. Yeni hedef ''long non-coding RNA'' olarak adlandırılıyor.