Anlık Bildirim

General Motors ve LG, elektrikli araçlar için dev bir pil fabrikası kuruyor

LG ile ortaklık kurarak 2019 yılında 30 GWh kapasiteli dev bir pil fabrikası inşa eden General Motors, bu kapasiteyi 50 GWh'ye çıkartacak yeni bir fabrika kurmayı planlıyor.

GM ve LG, elektrikli araçlar için dev bir pil fabrikası kuracak Tam Boyutta Gör

Elektrikli otomobillerin gelişmesi ve kullanım oranının artması ile beraber büyük şirketlerin de sektöre olan yatırımları devam ediyor. Bu isimlerden biri olan General Motors, LG Energy Solution ile ortaklık kurarak dev bir 50 GWh batarya fabrikası inşa edecek. 

2,6 milyar dolar yatırım yapılacak

Yeni proje için 2,6 milyar dolarlık bir bütçe ayıran iki şirket, en son 2019 yılında ortaklık kurarak geçtiğimiz üç yılda 30 GWh piller üretecek iki fabrika inşa etti. Yeni projede yatırımlarını arttıran LG ve GM, kurulacak dev fabrikada yılda 700.000’den fazla elektrikli araç pili üretmeyi planlıyor. Ayrıca yeni fabrika GM için de çeşitli montaj tesislerine ev sahipliği yapacak.

Yeni proje hakkında açıklamalarda buluınan General Motors başkanı ve CEO’su Mary Bara, ''Bu önemli yatırım, Michigan ve ABD'deki üretim varlığımızı güçlendirme ve iyi ücretli işler yetiştirme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. On yılın ortasına kadar EV lideri olacak ürünlere, pil hücresi kapasitesine ve araç montaj kapasitesine sahip olacağız'' sözlerini dile getirdi.

Halihazırda Ultium platformu ile 30 GWh piller üreten GM, yakın zamanda duyurulan Chevrolet Silverado Electric ve Qquinox modellerinde yeni üretilecek pil hücrelerini kullanmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim