Anlık Bildirim

Google arama sonuçları baştan aşağı değişiyor: Daha kişisel ve görsel odaklı

Google, arama motoru listelemesinde geleneksel "10 Mavi Link" olarak bilinen web sonuçlarıyla yanıtlanamayan sorgulara daha kolay yanıt vermeyi planlıyor. Peki ama nasıl?
Google arama motorunda değişikliğe gidecek Tam Boyutta Gör
ChatGPT gibi yapay zeka botlarının ortaya çıkışıyla birlikte insanların internetteki bilgilere erişme biçimlerinde büyük değişimler dikkat çekiyor. Bu gelişmeleri yakından takip eden Google, kısa video ve sosyal medya gönderileriyle birlikte yapay zeka ile yapılan konuşmaları da dahil etmek için arama sonuçlarının şeklini değiştiriyor.

Arama sonuçları listelemesinde değişiklik olacak

Google belgelerine ve konu hakkında bilgi sahibi olan kişilere göre, bu hizmetle birlikte "10 Mavi Link" olarak bilinen arama sonuçları listesinin geleneksel biçimden uzaklaşması söz konusu. Bununla birlikte yaklaşık 10 yıldır aşina olduğunuz Google arama motoru sonuçlarının listelenmesi büyük oranda değişecek.

Daha çok görsel ve insan sesi olacak

Paylaşılan bilgilere göre Google, arama motorunun küresel anlamda genç yaştakilere hizmet etmeye odaklanarak, görsel kısmı daha çok ve kişiselleştirilmiş hale getirmeyi planlıyor. Geçişin bir parçası olarak daha fazla insan sesini dahil etmeyi düşünmekte. Google, geleneksel web sonuçlarıyla kolayca cevap bulunamayan sorgulara verilen yanıta daha fazla önem vermeyi planlıyor.

Google şimdiden bazı çevrimiçi forum gönderilerini ve kısa videoları arama sonuçlarına entegre etmek için harekete geçti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim