Anlık Bildirim

Google kripto para reklam yasağını kaldırdı

Yıllar önce güvenlik endişeleri nedeniyle kripto para reklamlarını yasaklayan Google, Bitcoin ETF onayının ardından fikrini değiştirdi. Belirli şartları karşılayanları reklam ağına dahil edecek.
Google Tam Boyutta Gör
Dev finans kuruluşlarının Bitcoin ETF başvurularının onaylanması Bitcoin fiyatına pek olumlu yansımasa da sektörde bazı şeyleri değiştirmeye başladı. Google yıllar sonra kripto para reklamlarına izin veriyor.

Google geri adım attı

Mart 2018 tarihinde artan güvenlik endişeleri nedeniyle Google, kripto para projelerinin reklamlarına yasak getirmişti. Aradan 5 yıl geçtikten sonra özellikle kurumsal dünyanın kripto paralara bakış açısı değişince Google da geri adım attı.

Gelen bilgilere göre 29 Ocak itibariyle Google reklam politikalarında değişiklik yapıldı. Kripto Para Güveni adı verilen reklam şartlarına uyan ürünlerin Google arama ağında reklam yapmasının önü açıldı. Bu şartlara da haliyle Bitcoin ETF onayı alan şirketler uyuyor.

Şartlar kısıtlayıcı olduğu için her kripto para projesinin Google reklam ağında görünmesi mümkün değil. Yani SEC onayı burada belirleyici gibi görünüyor. Haberin duyulması ile 39 bin dolar seviyelerine kadar inen Bitcoin fiyatı hareketlenerek 43 bin doların üzerine çıktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim