Anlık Bildirim

Google Fotoğraflar, benzer fotoğrafları bulabilmenizi sağlayan yeni bir özellik getiriyor

 Google, Fotoğraflar uygulamasına kullanışlı bir özellik ekledi. Artık kullanıcılar uygulamayı kullanırken ‘bunun gibi daha fazla’ seçeneğine basarak benzer fotoğraflara erişebilecek.

Google Fotoğraflar’ın eski fotoğrafların depolanması ve takip edilmesi için oldukça kullanışlı bir uygulama olduğunu söylemek yanlış olmaz. Google da bu değerli uygulamasının özelliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Şimdi gelen yeni haberlere göre de uygulamaya ‘More like this’ yani ‘bunun gibi daha fazla göster’ seçeneği geliyor.

Google Fotoğraflar'a yeni özellikler eklenmeye devam ediyor Tam Boyutta Gör

Bu özellik ilk olarak Rus Telegram kanalı Google News tarafından bildirildi. Daha sonra bu mesajın yorum bölümündeki insanlar da özelliğin var olduğunu belirtti ve ‘More like this’, yani ‘bunun gibi daha fazla göster’ butonunun kullanıcılara sunulmuş olduğu doğrulandı.

Benzer fotoğrafları bulabileceksiniz

Androidpolice’ye göre özelliğe Pixel telefonlardan birinde rastlandı. Uygulamada bulunan ‘Albüme ekle’ ve ‘Arşivle’ seçeneklerinin arasına yerleştirilmiş olan butona tıkladığınızda seçili olan görüntü taranıyor ve diğer fotoğraflarınız arasından benzerleri aranıyor. Yani bu özellik, eğer belirli bir fotoğrafı veya bulduğunuz görüntüde bulunan bir kişiyi kitaplığınızda arıyorsanız oldukça yararlı olabilir.

Seçeneğin kullanımı Tam Boyutta Gör

Google Fotoğraflar bu tür bir yapay zekâ keşif aracına yabancı değil. Uygulamada arama bölümünüze girdiğinizde konum, yaş gibi filtreler kullanarak aramalar yapabiliyorsunuz. Parklar, okullar, arabalar, yiyecekler gibi aklınıza gelebilecek her şeyi sıralama imkânınız bulunuyor. Ancak bu yeni özellik sayesinde belli bir şeyi aramak yerine başka bir fotoğrafı referans kullanarak arama yapabileceksiniz.

Androidpolice’ye göre özellik şu an için tüm kullanıcılara sunulmuş durumda değil. Ancak haber içeriğinde Android 12’ye sahip olan Pixel kullanıcılarının bu özelliğe herkesten daha önce ulaşma şansının oldukça yüksek olduğu ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim