Anlık Bildirim

Google’a özel olarak üretilen Tensor işlemcisinde Samsung Exynos izleri ortaya çıktı

Google'ın Pixel 6 telefonları için sıfırdan oluşturulmuş olarak lanse edilen Tensor işlemcisi ile Samsung'un Exynos işlemcisi arasında ortak noktalar bulunduğu ortaya çıktı.

Google'ın Tensor işlemcisinde Samsung Exynos'un izleri bulundu Tam Boyutta Gör

Google’ın yeni Pixel 6 telefonlarında kullanılan ve sıfırdan oluşturulmuş bir yongaseti olarak tanıtılan Tensor işlemcisinin, Samsung Exynos 2100 ve Exynos 2200 işlemcileri ile birçok ortak noktası bulunduğu ortaya çıktı.

Exynos'a ait kodlar bulundu

Andrei F isimli kullanıcı tarafından paylaşılan fotoğraflara göre, Tensor’un sahip olduğu çekirdek kodlarında Exynos 9845’e (S5E9845) ait çok sayıda referans tespit edildi. Bununla beraber Tensor’un sıfırdan oluşturulan bir işlemciden çok, özelleştirilmiş bir Exynos olduğunu söyleyebiliriz.

Google'ın Tensor işlemcisinde Samsung Exynos'un izleri bulundu

Çeşitli karşılaştırmalarda Android ekosistemindeki en güçlü GPU’ya ev sahipliği yapan Tensor işlemcisi, makine öğrenme ve çeşitli özelliklerde diğer amiral gemilerinden daha iyi performans göstermeyi başardı.

Şirketin yeni işlemcisi konusunda dürüst olmaması kullanıcılar tarafından büyük bir tepkiyle karşılanabilir. Bunun yanı sıra işlemcinin farklı bir şekilde lanse edilmesi hakkında da Google tarafından henüz bir açıklama paylaşılmadı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim