Anlık Bildirim

Google Play Store'a yerel puanlama sistemi ve yeni özellikler geliyor

Google, mağaza içeriklerinin daha kolay anlaşılabilmesi ve cihaz tiplerine göre puanlama yapılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yerel derecelendirme sistemi yakında çıkıyor.

Google Play Store, yerel derecelendirme özelliği kazanıyor Tam Boyutta Gör

Android işletim sisteminin bir parçası olan Google Play Store, kullanıcılara indirecekleri uygulamanın dünyanın her yerinden gelen puanlamalarını ve değerlendirmelerini gösteriyor. Bu sistem bazı kullanıcılar için oldukça kullanışlı olsa da yabancı kişilerin değerlendirmeleri yerel değerlendirmelerden farklı olabiliyor.

Yerel derecelendirme geliyor

Google, Kasım ayından itibaren kullanıcılara yerel derecelendirme sistemini sunacak ve yeni sistem, Google hesabının kayıtlı olduğu ülkeye göre çalışacak. Yüksek puana sahip bir uygulamanın yerel içeriklerinin farklı olması gibi durumların önüne geçilerek zaman ve depolama tasarrufu sağlanacak.

Cihaz tiplerine göre puanlama sistemi yolda

Google, artık Play Store’daki herhangi bir değişiklikten en az 10 hafta önce uygulamanın ne kadar farklılık yaşayacağını analiz edecek. Mağaza girişinin %5'i geçtiği bölgelerde 0.2 yıldızdan daha fazla değişiklik görülürse geliştiriciye ulaşım sağlayacak. Bu yöntem ile geliştiricilere zaman kazandıracak şirket, ayrıca gelecek yıl cihaz tiplerine göre derecelendirme sistemini de getirecek. Aynı uygulamanın farklı telefonda, tablette veya diğer cihazlarda nasıl bir deneyim sunduğu daha kolay öğrenilebilecek.

Google, geliştiricilerin yeni cihaz derecelendirme sistemini ayarlamaları için değişikliği gelecek yıl yapacağını söylüyor. Bu sistem Android işletim sistemi üzerinde çalışacak uygulamaların daha iyi optimize edilmesine sebep olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim