Anlık Bildirim

Google, gizlilik odaklı Privacy Sandbox'ın ön izlemesini kullanıma sundu

Google, 2022’nin başında Privacy Sandbox’ı tanıtmıştı. Privacy Sandbox ile Google, üçüncü parti çerezler olmadan yeni bir reklam sistemi geliştiriliyor ve bu sayede gizliliğin önemi artıyor.

Google, Privacy Sandbox'ın ön izlemesini kullanıma sundu Tam Boyutta Gör

Google, bu yılın başında Android için Privacy Sandbox projesini tanıtmıştı. Üçüncü parti çerezleri kullanmak yerine gizlilik odaklı yeni bir reklam sistemi olarak geliştirilen proje, Android 13’ün betasında ön izleme olarak kullanıma sunuldu.

 Gizlilik odaklı yeni reklam sistemi

Google’ın Privacy Sandbox projesi ile reklamlar, çok daha az veri toplayacak ve bu sayede kullanıcıların gizliliği korunmuş olacak. Privacy Sandbox, üçüncü partiler ile kişisel veri alışverişini ciddi anlamda azaltacak ve reklam kimliği dahil uygulamalar arası veri akışını azaltacak.

Google’ın yayınladığı ön izleme ile Sandbox SDK ve Topics API kullanıma sunulmuş durumda. Ön izleme ile geliştiriciler, yeni reklam sistemi hakkında bilgi edinecek ve sistemin kendi programları ile nasıl çalışacağını anlayacak. Özellikle Topics API, gizliliğe önem vererek kişisel reklam sunmayı kolaylaştırıyor. Topics API, kullanıcının Chrome tarayıcısının arama ve göz atma geçmişine göre o hafta en çok ilgi duyduğu 5 alanı belirliyor. Partner yayıncılar ise bu alanları görerek kullanıcıların özel verilerine erişmeden kişisel reklam kullanıma sunabiliyor.

Google, Privacy Sandbox'ın ön izlemesini kullanıma sundu Tam Boyutta Gör

Ayrıca Privacy Sandbox ile Google, Fledge API’ın da ön izlemesini kullanıma sunmuş durumda. Fledge ile web siteleri, kullanıcıların sepetlerindeki ürünleri satın almasını hatırlatmak için yeniden reklam yapabilecek. Google, Privacy Sandbox’ın geliştirilmesi için geliştiriclerden bildirim ve sorular bekliyor. Görünüşe göre Google, Android 13 ile gizliliğe verdiği önemi cidden arttıracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim